GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Pružanje besplatne pravne pomoći u Kutini


Obavještavaju se građani da Grad Kutina u  suradnji sa Pravnom klinikom Sveučilišta u Zagrebu organizira pružanje besplatne pravne pomoći koja će se održati u petak, 14. siječnja 2022. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati u Gradskoj vijećnici, I kat,  Trg kralja Tomislava 12. 

 

Besplatnu pravnu pomoć pružati će studenti Pravne klinike Sveučilišta u Zagrebu. Zainteresirane stranke  moraju sa sobom ponijeti svu relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na njihov slučaj te osobnu iskaznicu i OIB.

 

Pružanje besplatne pravne pomoći odvijati će se u skladu sa svim epidemiološkim pravilima.

 

 

Osnovni cilj projekta vanjske klinike jest pružanje pravne pomoći socijalno ugroženim građanima na svim područjima Hrvatske. Projekt vanjskih klinika organiziran je u suradnji s organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne samouprave. Glavna je svrha vanjskih klinika doprijeti do socijalno ugroženih skupina građana izvan područja grada Zagreba kojima je potrebna besplatna pravna pomoć, a koji nisu u mogućnosti doći u Zagreb do prostorija rezidentne klinike. Vanjske su klinike poseban oblik sudjelovanja kliničara u radu Pravne klinike koje pružaju dvostruku korist.

S jedne strane, kliničari pružaju pravnu pomoć strankama koje im se obrate prilikom posjeta Pravne klinike, dok s druge strane stječu praktično iskustvo kroz primjenu stečenog znanja i rada na konkretnim slučajevima. Vanjske klinike održavaju se jedanput mjesečno, a ukupno je, od rujna 2012. do studenog 2014. godine, ostvareno 20 krugova vanjskih klinika. U suradnji s udrugama civilnog društva i gradovima posjećeno je 20 gradova te ostvarena suradnja s 15 udruga civilnog društva. Samo u dijelu koji se odnosi na rad vanjskih klinika zaprimljeno je i strankama dano više od 400 slučajeva te općih pravnih informacija.

Projekt vanjskih klinika održava se jedanput mjesečno na način da studenti organiziranim prijevozom u manjim grupama obilaze gradove, zaprimaju stranke, preuzimaju dokumentaciju, daju opće pravne informacije na licu mjesta dok se kompleksniji slučajevi preuzimaju i rješavaju u Pravnoj klinici kako bi bili odobreni i provjereni od strane akademskih mentora te se strankama pravna mišljenja uručuju poštom ili prilikom sljedećeg posjeta gradovima u kojima su zaprimljeni.
5.1.2022. - DruštvoBroj čitanja: 242 ... Autor: Žaklina ...