GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Radove na izgradnji dječjeg vrtića obišla zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić


Zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić danas je obišla u društvu suradnika radove na izgradnji dječjeg vrtića.
U sam tijek radova uvjerili su se i ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić i voditelj projekata Mišel Novosel.Izgradnja novog dječjeg vrtića u Kutini odvija se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, u blizini OŠ Zvonimir Franka u Kutini čime će se izgraditi i opremiti objekt vrtića, dječje igralište, prometne površine te urediti sam okoliš. 

„Temelji i temeljne kanalizacije su izgrađeni na predmetnom objektu te je započeta izgradnja modularnih jedinica. Zgrada polako dobiva svoj obris, no pred njom je još pregršt građevinskih i drugih radova“, poručili su iz Grada Kutine.Dječji vrtić će se sastojati od tri jasličke grupe s pratećim prostorijama, pet vrtićkih grupa s pratećim prostorijama, uz dvoranu, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostorima za odgojno–obrazovne djelatnike: soba ravnatelja, soba pedagoga i psihologa, soba za odgajatelje, defektološki kabinet, prostor zdravstvene voditeljice, soba voditelja, garderoba i sanitarije odgojitelja uz energetsko–tehnički blok i distribucijsku kuhinju s pratećim prostorijama. Novi dječji vrtić bit će kapaciteta 152-oje djece jasličke i vrtićke dobi. Vrijednost samog vrtića je 22,5 milijuna kuna.  Projektna dokumentacija izgradnje dječjeg vrtića sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 207.187,50 kuna dok se projekt izgradnje dječjeg igrališta provodi uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

4.1.2022. - DruštvoBroj čitanja: 1412 ... Autor: Žaklina ...