GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilazak članova Udruge OSI Kutina


Volonteri Udruge osoba s invaliditetom OSI Kutina, obišli su danas teško pokretne i nepokretne članove Udruge te im uručili tzv. životne pakete. Lijep je to običaj u Udruzi uz Božićne i novogodišnje blagdane i prilikom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. 

„Tijekom godine stalno smo u kontaktu. Imamo naš kombi koji prevozi naše članove na radionice, većinom se navrati u domaćinstva pa im pomognemo što im treba, jer oni znaju da smo im na raspolaganju i mi smo svi jedna velika obitelj.“, rekla je Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI Kutina.

Udruga OSI brine o svojim članovima na razne načine. Uz stalnu brigu o tome da osobe s invaliditetom i raznim poteškoćama iskoriste sva svoja prava pa do pomoći u svakodnevnim životnim problemima. Od svega korisnicima i članovima Udruge OSI možda je najvažnija potpora i običan ljudski kontakt, spoznaja da nisu sami ni zaboravljeni.
Sredstva za darivanje životnih paketa za članove Udruge OSI Kutina omogućili su Grad Kutina i Grad Popovača uz prilog Udruge. Svi posjećeni članovi bili su radosni zbog posjeta i zahvalni na daru te su izrazili žaljenje što se susret s volonterima odvija na kućnom pragu uz pridržavanje epidemioloških mjera. Iza maske i iz očiju naših članova vidio se osmijeh, poručili su volonteri Udruge OSI Kutina.

Oduševljeni našim dolaskom, mada smo im pakete predali na kućnom pragu s maskama na licu.

 

 

Izvor: radiomoslavina.hr3.12.2021. - DruštvoBroj čitanja: 668 ... Autor: Žaklina ...