GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zasadi stablo, ne budi panj!


Sadnjom drveća u ulici Aleja Vukovar te Hrvatskih branitelja 8 na šetnjici iza Sportskog centra, mališani Dječjeg vrtića Kutina sa svojim su odgojiteljicama, uz gradonačelnika Zlatka Babića, pročelnika Eduarda Gelešića i suradnika te predstavnika Ekološke udruge Zelena Moslavina obilježili sudjelovanje u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Građanska inicijativa pokrenuta je u kolovozu 2019.godine pod nazivom Dani kolektivne sadnje drveća u cijeloj Hrvatskoj sa sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“. Kampanja se održava na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Hrvatskoj, te u nekoliko susjednih država u suradnji s prijateljskim organizacijama iz tih država.

Radi se o građanskoj inicijativi koja ima cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je veliko zadovoljstvo događanjem istaknuvši koliko je važno da djeca odmalena uče o važnosti šuma i očuvanja prirode. „Ključni je trenutak pripremati djecu i upoznavati ih sa klimatskim izazovima s kojim će se kroz život i odrastanje ova generacija djece predškolske dobi morati suočavati. Izuzetno je važno da djecu vratimo prirodi te da ih svojim primjerom potaknemo da rade na njenom očuvanju koje je od krucijalne važnosti za daljnji opstanak planete“, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Predstavnici Ekološke udruge Zelena Moslavina sa zadovoljstvom su prezentirali vrtićancima sadnju drveća i uputili ih u osnove važnosti očuvanja prirode i zelenila, a po završetku sadnje pozvali su mališane u svoj prostor gdje su ih uz roll up upoznali sa radom udruge.24.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 498 ... Autor: Martina ...

RSS