GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

65. obljetnica braka Jule i Antuna Honca


Jula i Antun Honc u kutinskoj crkvi sv. Marije snježne obnovili su bračne zavjete o 65. obljetnici braka na ceremoniji koju je vodio njihov unuk vlč. Anđelo Maly.
Jula i Antun vjenčali su se na Antunov rođendan 17. studenog 1956. godine u Pakracu. Vršnjaci su se u ranoj mladosti zaljubili. Vjenčali su se mladi i zajedno proveli cijeli život. I danas s 86 godina života vole se kao i na početku braka. „Ljubav i razumijevanje. To je dovoljno. Onda se sve može i kad je lijepo i kad je bilo teško. Ovih 65 godina brzo je prošlo u slozi i ljubavi. Kao da je bilo jučer.“, govore Jula i Anto. Neizmjerno su ponosni i sretni zbog svoje brojne obitelji, a velika je i posebna radost što su zavjete obnovili pred unukom Anđelom. Imaju dvoje djece, pet unučadi i osmero praunuka.
Brčne zavjete su obnovili pred unukom, vlč. Anđelom Malyem. „Kad su baka i deda slavili zlatni pir, 50. godišnjicu braka, pitao samo dedu što je to ljubav? Tako je, kako je, odgovorio je deda. To je tako, ljubav je ljubav, ona se živi i sve nadilazi. Baka i deda i danas svjedoče tu ljubav i kako se za 65. obljetnicu kaže da je to kameni pir i njihova je ljubav postala čvrsta kao kamen. Oni i danas, svakog dana svjedoče tu ljubav i učvršćuju ju s vjerom u Boga i božjim blagoslovom.“ Rekao je vlč. Anđelo i u ime cijele obitelji zahvalio baki i dedi na ljubavi koju su nesebično dijelili sa svojom obitelji, jer to je kamen na kojem se gradi obitelj i zajedništvo.

 Izvor: radiomoslavina.hr
19.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1558 ... Autor: Žaklina ...