GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dan sjećanja obilježen u Kutini


18. studenog u Kutini na Trgu dr. Franje Tuđmana i Aleji Vukovara brojni sugrađani odali su počast poginulim braniteljima i civilima u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

 
Vukovar je mjesto posebnog domovinskog pijeteta zbog svoje važne uloge i mjesta u povijesti uspostave samostalne, neovisne, suverene i demokratske hrvatske države te predstavlja simbol hrabrosti, žrtve, pobjede i zajedništva u Domovinskom ratu, kao i Škabrnja, koja je jedno od mjesta najvećeg stradanja. Pijetet i sjećanje posvećeni su također i onim žrtvama i stradalnicima Domovinskog rata koji su nestali i čije sudbine su još uvijek nepoznate.Na Trgu dr. Franje Tuđmana paljenje lampaša organizirala je USJPDR “RIS” KUTINA-podružnica Kutina, dok su se za paljenje lampaša u Aleji Vukovar pobrinule Udruga dragovoljaca HOS-a i Udruge proistekle iz Domovinskog rata. Preko 900 lampaša je upaljeno na samo te dvije lokacije  u spomen na Zdravka Bezuka, Ivana Krajinovića, Velimira Kvesića i Vladimira Balgača te sve poginule i nestale u obrani Vukovara.

Paljenju lampaša odazvali su se brojni građani Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić, njegova zamjenica Ivana Grdić, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici društvenog i političkog života grada Kutine.19.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 319 ... Autor: Žaklina ...

RSS