GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Motociklistička karavana za Vukovar u Kutini


Povodom sjećanja na vukovarsku žrtvu, Moto klub Korčula u suradnji s udrugama proizašlima iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, i ove je godine organizirao tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara, pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ te je tako jučer u popodnevnim satima posjetio i Kutinu gdje su ih dočekali članovi MK „Vilenjaci“ Kutina koji su organizirali prigodno druženje, a potom im se i pridružili na putu do Vukovara zajedno sa ostalim motoristima iz Kutine.

Kod Spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu na kutinskom gradskom groblju uz Križ krunicom motoristi su zapalili svijeće u čast za sve poginule i preminule hrvatske branitelje.

Moto karavana od krajnjeg hrvatskog juga do Vukovara prvi je put održana 2008. godine s ciljem povezivanja bikera iz cijele Hrvatske, kako bi se zajedno poklonili žrtvama agresije na Vukovar, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Dolaskom u Vukovar, na godišnjicu pada Grada Heroja, sudionici karavane pridružuju se Koloni sjećanja.

 17.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 478 ... Autor: Martina ...

RSS