GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Posjet delegacije Dimitrovgrada Kutini u povodu Dana grada Kutine


Od 8.  do 11. studenog 2021. godine Kutinu je posjetila delegacija Dimitrovgrada, odnosno zamjenik gradonačelnika Yasho Minkov, općinski vijećnik i predsjednik Odbora za kulturu, religiju i medije Grozdan Grozev i načelnik Civilne zaštite i vatrogasne postrojbe Ivan Patchov.
9. studenog delegacija je u društvu zamjenice gradonačelnika Ivane Grdić i suradnika obišla Baranju, Kopački rit, vinarije Belje i Josić, Batinu te je na povratku stala u Osijeku kako bi razgledala sami grad. 


10. studenog delegacije Kutine i Dimitrovgrada položile su vijence i zapalile svijeće za sve poginule u obrani Hrvatske i sve znamenite Kutinčane. 

 

 

Tog dana održan je svečani prijam kod gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića na kojoj su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić. Na prijamu kod gradonačelnika istaknuta je suradnja Kutine i Dimitrovgrada, bilo je riječi i o gospodarstvu Hrvatske i Bugarske te prirodnim ljepotama oba grada.

 

Na Svečanoj sjednici  Gradskog vijeća  g. Minkov je izrazio zahvalnost na suradnji te nadu kako će Kutina i Dimitrovgrad surađivati i dalje na obostrano zadovoljstvo sugrađana ta dva grada.

 Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kutine Slavko Špičak i zapovjednik Vatrogasne postrojbe grada Kutine Marijo Paluh održali su sastanak s g. Yashom Minkovom i g. Ivanom Patchovom na kojem su razmijenili iskustva u području zaštite od požara, radu Vatrogasne zajednice, ali i radu DVD-ova s područja Grada Kutine. 


 

U organizaciji Turističke zajednice grada Kutine 10. studenog održan je u popodnevnim satima događaj pod nazivom Moja SJAJna Kutina gdje su posjetitelji uživali u svjetlosnoj i gastro ponudi u samom centru Kutine. 

 

Antonio Džaja, djelatnik Muzeja Moslavine Kutina prijateljima iz Dimitrovgrada pokazao je postav Muzeja Moslavine te im predočio povijest naše Kutine. 

 

 12.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 420 ... Autor: Žaklina ...