GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Kutine


4. studenoga obilježava se Dan hrvatskih branitelja grada Kutine. U poslijepodnevnim satima je prikladnim programom obilježen Dan branitelja i ove godine.

S obzirom na to kako su Kutinčani i Kutinčanke bili pripadnici raznih postrojbi i djelovali diljem Hrvatske, na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja grada Kutine zavijorile su se različite zastave u čast svim Kutinčanima i Kutinčankama koji su dali doprinos u obrani Domovine.U Galeriji Muzeja Moslavine postavljena je izložba 25. godina od VRO Bljesak i Oluja, na groblju u Kutini dočekani su članovi Udrugu maratonaca SMŽ "Heroji ne umiru" koji su trčali 2. memorijalnu utrku Gornja  Gračenica - Kutina te su položeni vijenci i zapaljene svijeće u čast svim poginulim u obrani Domovine. Nakon toga je u crkvi BDM Snježne svetkovana misa zadušnica za sve koji su doprinijeli obrani Domovine te u spomendan smrti Bonifacija Ivana Pavletića.

 
Obilježavanju su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, njegova zamjenica Ivana Grdić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes, predstavnici Grada Kutine, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.

 5.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1105 ... Autor: Žaklina ...