GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dovršeni radovi na groblju u Međuriću


U društvu suradnika gradonačelnik Zlatko Babić obišao je mjesno groblje u Međuriću koje je uređeno u suradnji Grada Kutine, Komunalnih servisa Kutina, Mjesnog odbora Međurić i Mjesnog odbora Banova Jaruga. Spomenuto groblje koriste i stanovnici Banove Jaruge, ali i Međurića te je ono zahtijevalo određeno uređenje.

 Dopredsjednik mjesnog odbora Banova Jaruga Marko Perinović ukratko je opisao radove koji su prethodili uređenju samog groblja. "Radovi su započeli iz razloga jer je svake godine u jesensko vrijeme groblje bilo pod vodom, praktički smo u čizmama dolazili na groblje i bilo je prilično nezgodno doći do grobova i odati počast našim najmilijima. Prije 7 mjeseci s Gradom Kutinom i Komunalnim servisima dogovorili smo se oko uređenja samog groblja.  Najteže je bilo organizirati ljude, posredovati između Komunalnih servisa i između ljudi koji su odlučili nešto donirati i pomoći pri nabavi materijala da se to sve ukomponira kako bi se napravila jedna prikladna cjelina.  Osim spomenutih, veliki doprinos uređenju samog groblja dao je i  gospodin Mario Madunić koji je osigurao iz svoje firme Beton Lučko 300 m ivičnjaka i  80 kvadrata opločnika koje smo postavili oko centralnog dijela, odnosno uz  križ.""Ovi radovi zaista znače stanovnicima oba naselja što smo naročito mogli čuti u povodu blagdana Svih svetih" rekao je predsjednik Mjesnog odbora Međurić Zlatko Stjepanek."Komunalni servisi Kutina doprinijeli su u materijalu i stručnoj podršci s oko 200.000,00 kn za uređenje groblja, dok su barem toliko doprinijeli i sami mještani, bilo radom, bilo privatnim donacijama. Ovim radovima uređeno je područje oko križa, riješena je odvodnja, asfaltiran je prilaz križu i prema starom dijelu groblja te su postavljena i dva nova križa", dodao je direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić.

 

Gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo učinjenim. "Najveći doprinos su dali sami mještani Banove Jaruge i Međurića kojima  stvarno čestitam na ovom djelu. Danas je jako teško okupiti ljude da na temelju dobrovoljnog rada nešto ovako naprave i time je njihov rad još značajniji. Zaista su napravili velik posao",  zaključio je gradonačelnik Babić.

 4.11.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1220 ... Autor: Žaklina ...