GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik obišao radove na izgradnji dječjeg vrtića


U društvu suradnika danas je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić obišao radove na izgradnji dječjeg vrtića. Izgradnja novog dječjeg vrtića u Kutini odvija se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, u blizini OŠ Zvonimir Franka u Kutini. Projektom će se izgraditi i opremiti objekt vrtića, dječje igralište, prometne površine te urediti sam okoliš.

 

„U ovom trenutku Kutina je stvarno veliko gradilište, gradimo novu zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana te će uskoro započeti izgradnja mosta preko rijeke Kutinice. Posebno nas veseli izgradnja dječjeg vrtića koji će imati 8 skupina. Prije više od 40 godina izgrađen je vrtić u Kutini i sada je krajnje vrijeme za izgradnju novoga.  Želja nam je smanjiti ili čak ukinuti liste čekanja. U posljednje 4 godine svake godine smo otvorili jedne jaslice, no to su samo privremena rješenja.  Kao Grad sufinanciramo troškove vrtića te nam je želja da roditelji nesmetano mogu raditi, dok će njihovo dijete biti u dječjem vrtiću. Vrtić će biti financiran iz sredstava pribavljenih prodajom odmarališta na Malom Lošinju, dok za preostali iznos sredstava apliciramo na razne natječaje od strane EU i RH te se nadamo određeni dio povući i iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Na pitanje opravdanosti samog vrtića osvrnula se ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov. „Svake godine unazad 16 godina povećava se broj djece u dječjim vrtićima. U pedagoškoj 2021. godini broj djece u redovnim programima nam je prešao 600 što se nije desilo još od  2015. godine. Izgradnjom ovog vrtića smanjit će se liste čekanja te ćemo poštovati državni pedagoški standard koji je na snazi od 2008“, rekla je gđa Todorov.

 

 

„Dječji vrtić će se sastojati od tri jasličke grupe s pratećim prostorijama, pet vrtićkih grupa s pratećim prostorijama, uz dvoranu, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostorima za odgojno – obrazovne djelatnike: soba ravnatelja, soba pedagoga i psihologa, soba za odgajatelje, defektološki kabinet, prostor zdravstvene voditeljice, soba voditelja, garderoba i sanitarije odgojitelja uz energetsko – tehnički blok i distribucijsku kuhinju s pratećim prostorijama. Novi dječji vrtić bit će kapaciteta 152-oje djece jasličke i vrtićke dobi. Vrijednost samog vrtića je 22,5 milijuna kuna.  Projektna dokumentacija izgradnje dječjeg vrtića sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 207.187,50 kuna dok se projekt izgradnje dječjeg igrališta provodi uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade", rekao je Mišel Novosel, voditelj projekata.

 

„Sada smo u izvođenju temelja i temeljne kanalizacije i onda krećemo s modularnim jedinicama, s podovima i zidovima kako bismo zatvorili sve i krenuli s obrtničkim radovima“ rekla je Nikolina Ferenčak ispred izvođača radova.19.10.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1368 ... Autor: Žaklina ...