GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Susret s gradonačelnikom u sklopu Dječjeg tjedna


U Pučkom otvorenom učilištu Kutina jučer je održan susret djece kutinskih škola, vrtića i udruga koja rade s djecom u sklopu Dječjeg tjedna koji se održava svake godine početkom listopada. Cilj Dječjeg tjedna je ukazati na prava i položaj djece te istaknuti njihov položaj u društvu i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, kao i aktivnu participaciji djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Kutina nosi titulu Grad prijatelj djece te se i ove godine uključila  u obilježavanje Dječjeg tjedna.

Jedna od prvih  aktivnosti  u spomenutom tjednu je susret s gradonačelnikom koji je jučer održan u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željka Tomičića odgovarao je na upite najmlađih sugrađana te s njima podijelio koje će projekte realizirati u budućnosti, a koji su već u pripremi.

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća na samom početku susreta zahvalili su se Gradu na potpori u  njihovom radu te istaknuli koliko im znači rad kroz Dječje gradsko vijeće, ali i druge udruge. Predstavnice Društva naša djeca predstavile su koje sve aktivnosti su u 2021. godini održane u njihovom novom prostoru, te koje nas još  aktivnosti očekuju ispred Društva naša djeca koje je jedno od najaktivnijih udruga za djecu s područja Grada Kutine.

"Među brojnim pitanjima koja su mi postavili svakako su najbrojnija u vezi uređenja postojećih igrališta uz same škole, opremanju dvorana i ostaloga. Učenici su istaknuli važnost logopeda, dodatnih sadržaja u sklopu škola, ali i značaj koji Grad Kutina ima u poboljšanju uvjeta u samim školama i općenito za djecu. Iako smo ove godine bili na maloj udaljenosti, smijeha i iskrenih pitanja nije nedostajalo. Svakako se nadam kako ćemo iduće godine biti ponovno u našoj Vijećnici Grada Kutine i kako ćemo nastaviti raditi za dobrobit našeg grada", rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.6.10.2021. - DruštvoBroj čitanja: 637 ... Autor: Žaklina ...