GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Ilovoj izgradnja kućnih priključaka, u Jamaricama izgradnja vodovoda


U projektu Aglomeracija Kutina radovi ne staju. Ovih dana gradonačelnik Zlatko Babić obišao je u društvu direktora Moslavine d.o.o. Mije Šepaka i pročelnika Eduarda Gelešića naselja Ilovu i Jamarice kako bi uvidio tijek samih radova.


 

U Ilovoj je u tijeku izgradnja kućnih priključaka gdje četiri tima radnika u jednom danu mogu zajedno izgraditi do 10 kućnih priključaka. Sami radovi u spomenutom naselju ulaze u zadnju fazu realizacije projekta, nakon čega  slijedi provođenje potrebnih ispitivanja, provođenje tehničkog pregleda te dobivanje uporabne dozvole. Krajem 2021. godine očekuje se kako će sugrađani u Ilovoj imati dugo očekivanu vodu u svojim kućama.  U sklopu projekta Aglomeracije u naselju Ilova položeno je 5.963 metra vodovodne mreže s uključenih 312 kućnih priključaka te 685 metara kanalizacije s 42 nova kućna priključka. 

 

U Jamaricama je u izradi vodovod nakon čega se kreće na izgradnju kućnih priključaka, a zatim i na sva potrebna testiranja te puštanje vodovoda u pogon. Dovršetak izgradnje vodovoda i puštanje istoga u pogon u naselju Jamarice očekuje se u proljeće 2022. godine te će u sklopu projekta Aglomeracija Kutina u naselju Jamarice biti izgrađeno 4.483 metara vodovoda, koji uključuju i izgradnju 160 novih kućnih priključaka."Nakon što dovršimo izgradnju vodovoda u naselju Ilova, kreće se s izgradnjom kućnih priključaka na vodovodnoj mreži u naselju Zbjegovača, dok će nakon izgradnje vodovoda u Jamaricama sljedeće biti izgradnja vodovoda u naselju Janja Lipa", rekao je gradonačelnik Babić.

 
29.9.2021. - DruštvoBroj čitanja: 484 ... Autor: Žaklina ...

RSS