GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Agata Štajcer zlatna, Anamarija Čvrk srebrna na Prvenstvu Hrvatske


Od 24.09. do 26.09.2021. na zagrebačkom Jarunu održano je Državno prvenstvo u boksu za sve ženske uzraste i seniore U-22. Iz Kickboxing Klub Kutina na spomenutom natjecanju nastupile su dvije natjecateljice, seniorka Anamarija Čvrk -54kg, i kadetkinja Agata Štajcer -65kg.

Anamarija je imala tešku zadaću u finalu voditi borbu s odličnom i vrlo iskusnom seniorkom Nikolinom Čačić iz Zagreba, višegodišnjom prvakinjom Hrvatske, pobjednicom međunarodnih turnira i  olimpijkom iz Tokija. Ana se u cjelokupnoj toj boksačkoj priči odlično snašla i nakon dužeg vremena ostvarila odličan rezultat s prikazanom borbom u finalu. Pružila je snažan otpor Nikolini u sve tri runde, no na kraju je Čačićka slavila zasluženom pobjedom, a Anamarija ostavila odličan dojam i mogućnost daljeg napretka, da može više i bolje. Osvojeno srebro je i više nego opravdano.

 Kadetkinji Agati Štajcer moguće protivnice u skupini ne žele izaći u ring te je prihvatila borbu u skupini više -65kg.
Sa svojom odličnom pokretljivošću u finalu je svladala Karin Horvat (Thor-Varaždin) već u 20-oj sekundi prve runde finala plasirajući nekoliko preciznih direkata u glavu i tijelo protivnice.
Ovim nastupom i zlatnom medaljom Agate si je otvorila put u reprezentaciju za mlade, te nastupe na međunarodnim turnirima, gdje je u stanju napraviti odlične rezultate. Svojim temeljitim radom sigurno grabi prema vrhunskom svjetskom ženskom boksu. 


Čestitamo našim Kutinčankama te im želimo i dalje puno uspjeha.27.9.2021. - SportBroj čitanja: 471 ... Autor: Martina ...

RSS