GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Kutinskoj lipi izgradnja kanalizacije, u Vinogradskoj asfaltiranje


Prošlog tjedna gradonačelnik Zlatko Babić u društvu direktora Moslavine d.o.o. Mije Šepaka i pročelnika Eduarda Gelešića obišao je radove u sklopu projekta Aglomeracija Kutina.


U Kutinskoj lipi u tijeku je izgradnja 1853 metra kanalizacije kojom bi se cjelokupna spomenuta ulica od Zagrebačke ulice sve do spoja na Vinogradsku ulicu spojila u novi i adekvatniji sustav odvodnje. U sklopu radova na izgradnji kanalizacije bit će izgrađeno i 105 kućnih. Na drugoj lokaciji u samoj Kutini, u Vinogradskoj ulici u Kutini u tijeku je asfaltiranje ceste nakon dovršetka radova u projektu Aglomeracija Kutina. U spomenutom projektu izgrađeno je 1132 metra kanalizacije, uključujući i izvođenje 64 nova kućna priključka na sustav odvodnje čime je uvelike poboljšan sami sustav.


„U samom gradu Kutini više će se kilometara vodovoda i kanalizacije rekonstruirati nego izgraditi što je važno jer će se time smanjiti gubitci vode u vodovodnoj mreži te poboljšati zaštita okoliša putem sustava odvodnje. Kako bismo imali bolji, moderniji i kvalitetniji sustav vodovoda i odvodnje u našem gradu, ovim projektom se i grade novi vodovodi i kanalizacije, ali i rekonstruiraju postojeći. Sve ulice koje su obuhvaćene projektom Aglomeracije bit će vraćene u prethodno stanje, tj. bit će asfaltirane te uređene u skladu s projektima. Niti jedna ulica neće biti uža nego što je bila te ovim putem pozivam sve vas na razumijevanje pri realizaciji projekta te izgradnji svih nužnih radova koji će rezultirati novim vodovodima, kanalizacijama te boljim i adekvatnijim sustavom vodovoda i odvodnje na području cijeloga grada“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. 

 27.9.2021. - DruštvoBroj čitanja: 452 ... Autor: Žaklina ...

RSS