GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Elena Vučinovec i Josipa Bencek iz Kutine u finalu izbora za najbolju poduzetničku ideju


Kroz prekogranični projekt CROWN prije više od 9 mjeseci tri stotine mladih iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imalo je priliku testirati svoje poduzetničke potencijale kroz inovativne testove kognitivne snalažljivosti i kreativnosti te osobnosti i kognitivne sposobnosti. 

Najboljih 25 iz svake od uključenih država izabrano je za sudjelovanje u intenzivnom programu za razvoj poslovnih ideja. Program, koji je započeo u ožujku zajedničkom konferencijom i radionicama za svih 75 poslovnih ideja, lagano se bliži svom kraju i najvažnijem trenutku – izboru najboljih ideja koje će dobiti nagradu u vrijednosti 25 tisuća eura! 

Događaj je nazvan The finals: and now, the #CROWN.

Hrvatski finalisti su i Kutinčanke Josipa Bencek i Elena Vučinovec. Ideja Josipe Bencek iz Kutine bavi se gluhim osobama, kao i osobama s oštećenim sluhom. Kako bi im život bio olakšan, osmislila je Eye hearing – “pametne naočale” koje ispisuju tekst u obliku titlova koji im se govori, a koji osoba ne čuje. 

DAS HAUS – mobilna je kućica multifunkcionalne arhitekture čija osnova objekata funkcionira kao samoodrživa cjelina, dok je namještaj također multifunkcionala. DAS HAUS Elenin je dizajn i ideja.

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr6.9.2021. - DruštvoBroj čitanja: 900 ... Autor: Ana Marija ...