GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

u Kutini

Završila Ljetna razbibriga 2021


Jučer, 29. srpnja zabavnim cirkuskim showom završila je ovogodišnja Ljetna razbibriga.

Nakon jedne godine stanke zbog korona virusa, ovoga ljeta od 30. lipnja do 29. srpnja, svakog utorka i četvrtka od 18:30 do 20:30 sati u gradu Kutini u parku kestenova (kod Knjižnice i čitaonice Kutina) održavala se Ljetna razbibriga.

Ljetna razbibriga je projekt, odnosno dugogodišnje ljetno kutinsko događanje u organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina - grad prijatelj djece, čiji je  cilj  osmišljeno i organizirano provođenje slobodnog vremena djece i mladih za vrijeme školskih praznika.

Na jučerašnjem, a ujedno i posljednjem danu ovogodišnje Ljetne razbibrige uz veliki broj djece, mladih i roditelja nazočio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji je prigodnim riječima pozdravio završni ali i cjelokupni ovogodišnji program Ljetne razbibrige, te Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine.

Program Ljetne razbibrige kroz čitav mjesec ispunjavao je raznolik i bogat program radionica brojnih udruga, ustanova i sportskih klubova s područja grada Kutine, a prvi dan Ljetne razbibrige bio je ispunjen zabavnim programom klauna Balonka te animacijskog parka s tri sprave i animatorima uz slobodan ulaz za svakog posjetitelja.

Na radionicama su djeca naučila izrađivati tradicijske ukrase, učila o volontiranju, udomljavanju životinja, učila plesne pokrete, natjecala se u raznim disciplinama, te se nadasve družila pod okriljem kestena u Kutini.

Svaki dan Ljetne razbibrige na radionicama je okupio oko stotinjak djece, mladih i roditelja. Sve su radionice odrađene na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece Renata Vlahek zahvalila se gradonačelniku Grada Kutine Zlatku Babiću na podršci i pomoći u realizaciji Ljetne razbibrige koja će, po svemu sudeći, i nastaviti biti kontinuirano ljetno događanje za dobrobit kutinske djece i mladih.

„Radionice Ljetne razbibrige su bile osmišljene tako da osim zabavnog, ponude i edukativni karakter, poput onog o učenju engleskog jezika ili izrade pom pona. Kroz cijeli mjesec srpanj Kutina je ponovno pokazala kako je dom dječje zabave, smijeha i igre što su najmlađi stanovnici grada, ali i njihovi roditelji potvrdili dolaskom na brojne radionice“, rekla je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece.

Radionice su održali Modelarski Centar Kutina, Umjetničko dramski studio udruge Rondo, Udruga OSI, Društvo Naša djeca Kutina, Vatrogasna zajednica Grada Kutine, Kickboxing Klub Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Mažoretkinje grada Kutine, ŽVS Rusalke, Muzej Moslavine Kutina, Udruga FAUN, Knjižnica i čitaonica Kutina, Školski sportski savez Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, OŠ Mate Lovraka, KUD Repušnica, Atletski klub Moslavina Kutina, Izviđači, Hrvatski crveni križ, Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite Kutina, OŠ Banova Jaruga, Ekološka Udruga Zelena Moslavina, Udruga Invalida Rada, Udruga Čaroban Put, Stolnoteniski Klub Kutina i Biciklistički klub Kutina.

„U doba kada su djeca ponajviše u kućama, okrenuta tehnologiji, od iznimne je važnosti privući ih u prirodu, na druženje i zabavu s vršnjacima te im približiti vrijednosti poput volontiranja, educiranja, sporta i kulture te ih uz druženje poticati na društveno odgovorno ponašanje već od malih nogu, a to je upravo i postignuto Ljetnom razbibrigom.

Veliko hvala svim našim kutinskim ustanovama, udrugama, sportskim klubovima, koordinacijskom odboru Kutina-grad prijatelj djece, volonterima te djeci, mladima i roditeljima koji su svojim aktivnostima i sudjelovanjem u Ljetnoj razbibrizi stvorili i uveličali ovu prekrasnu kutinsku ljetnu priču, krcatu dječjim osmijehom i radosti, zbog čeka sam iznimno sretan i ponosan.

S obzirom na Ljetnu razbibrigu koja je iza nas, zasigurno možemo reći da Grad Kutina s ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece“, poručio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

 

 

 

 30.7.2021. - DruštvoBroj čitanja: 473 ... Autor: Ana Marija ...