GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Završna kreativna radionica senzibilizacije u sklopu Projekta Učimo zajedno II.


8. lipnja u Poduzetničkom inkubatoru Kutina održana je završna kreativna radionica senzibilizacije u sklopu Projekta Učimo zajedno II. na kojoj su sudjelovali učenici, njihovi pomoćnici u nastavi te pedagozi.

 

Projekt Učimo zajedno II. financiran je u okviru natječaja Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza III u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

 

„Projektom se povećava socijalna uključenost i integracija te osiguravaju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje za 27 učenika s teškoćama u razvoju u 5 osnovnoškolskih odgojno – obrazovnih ustanova kroz pružanje potpore od strane 27 pomoćnika u nastavi.

Kroz četiri godine trajanja projekta u projekt je bio uključen 31 učenik s teškoćama u razvoju zbog mogućnosti i financijske konstrukcije projekta te je time ostvaren i pokazatelj projekta (27 učenik s teškoćama u razvoju).

Pripremljenom dokumentacijom te dinamikom uvođenja učenika s teškoćama u razvoju u projekt, potreba za pomoćnicima u nastavi se svake godine povećavala. Grad Kutina i Razvojna agencija Mrav pripremili su dokumentaciju za novi natječaj koji je u najavi, a uključuje prijavu za 32 učenika s mogućnosti povećanja broja ovisno o prijavi učenika za 1. razrede“, rekla je Josipa Kos, voditeljica projekta.

 

Korisnik spomenutog projekta je Grad Kutina, a projektni partneri su Osnovna škola Zvonimira Franka, Osnovna škola Mate Lovraka, Osnovna škola Vladimira Vidrića, Osnovna škola Stjepana Kefelje, Osnovna škola Banova Jaruga i Razvojna agencija Mrav d.o.o..

 

„Ovaj projekt je izuzetno važan za djecu s poteškoćama jer im nastoji olakšati uključivanje u obrazovni sustav naših osnovnih škola. Kutina je osnivač osnovnih škola koje su bile obuhvaćene ovim Projektom Učimo zajedno II. Projekt traje četiri godine, a danas obilježavamo približavanje kraju realizacije tog projekta. Vrijednost projekta je 4.892.594,40 HRK od kojih je Grad Kutina sudjelovao sa 8% sufinanciranja, a ostalih 92% osigurana su bespovratno iz Europskog socijalnog fonda. Zahvaljujem se svim djelatnicima osnovnih škola, pomoćnicima u nastavi, roditeljima, djeci i Razvojnoj agenciji Mrav na realizaciji ovog projekta.

Projekt u trajanju od četiri godine završava ove godine u kolovozu te se nadamo otvaranju novog natječaja za osiguravanje pomoćnika u nastavi na koji će se Grad Kutina prijaviti“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.9.6.2021. - DruštvoBroj čitanja: 349 ... Autor: Žaklina ...