GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Kutine – novi/stari predsjednik GV Davor Kljakić


Nakon objave službenih rezultata izbora za članove Gradskog vijeća, pročelnica nadležna za poslovne predstavničkog tijela, tj pročelnica Službe za opće poslove Martina Vazdar sazvala je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Kutine.

Gradsko vijeće Grada Kutine imat će 11 vijećnika iz redova koalicije predvođene HDZ-om, uključujući jednu vijećnicu iz redova srpske nacionalne manjine, 5 vijećnika koalicije predvođene SDP-om, dva vijećnika koalicije MOST-a i DP-a i jednog vijećnika ispred HSS-a.

Za članove Mandatnog odbora izabrani su Matija Šurbek kao predsjednik te Miroslav Šnjarić i Ivica Glibo kao članovi, dok je za predsjednicu Odbora za izbor i imenovanja izabrana Ivana Masnec, uz članove Roberta Krpesa, Milenu Amidžić, Andreju Čuturić, Slavka Snovaka, Dragutina Vagnera i Barbaru Mihaljević.

 

Predsjednik Mandatnog odbora g. Šurbek podnio je izvješće o provedenim izborima, dok je gđa Masnec ispred Odbora za izbor i imenovanja predstavila prijedlog Odbora za predsjednika i potpredsjednike GV.

 

 

 

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je jednoglasno, s 19 glasova Davor Kljakić (HSLS), dok su za potpredsjednike izabrani Dražen Kinderman (HDZ) s 18 glasova za i 1 protiv te jednoglasno, s 19 glasova Ivica Glibo (MOST).

Predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić istaknuo je dosadašnji rad GV te  zahvalio vijećnicima na ukazanom povjerenju za još jedan mandat na čelu GV.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić pozvao je sve vijećnike na suradnju u GV, konstruktivne rasprave te rad za dobrobit svih sugrađana. „Na prethodnim izborima sugrađani su nam dali svoje povjerenje na temelju zajedništva i isticanja suradnje. Pod sloganom „Svi zajedno za Kutinu nastojat ćemo surađivati i dalje. Grad Kutina, i ja kao gradonačelnik stojimo svima na raspolaganju te pozivam sve na dijalog“, rekao je gradonačelnik Babić.

Neki su vijećnici svoje mandate stavili u mirovanje, neki vijećničku funkciju ne mogu obnašati zbog nespojivosti dužnosti, poput primjerice Ivana Crnca i Zlatka Babića, pa su ih na listama zamijenili drugi vijećnici, a svih 19 vijećnika danas je svečano prisegnulo.

 

Popis vijećnika novog saziva Gradskog vijeća:

1. NEBOJŠA ČOVIĆ, HDZ

2. DAVOR KLJAKIĆ, HSLS

3. MATIJA ŠURBEK, HDZ

4. JURE NIKŠIĆ, HSU

5. MIROSLAV ŠNJARIĆ, HSLS

6. DRAŽEN KINDERMAN, Nezavisni

7. MILENA AMIDŽIĆ, HDZ

8. IVANA MASNEC, HDZ

9. ROBERT KRPES, HSLS

10. DRAGO ŠPARAVAC, HDZ

11. SLAVKO SNOVAK, HNS

12. JASMINKA MOLNAR, SDP

13. BARBARA MIHALJEVIĆ, SDP

14. DRAGO ŠIVAK, SDP

15. VEDRAN BOHATKA, SDP

16.  DALIBOR ŽILJAK, Laburisti

17. ANDREJA ČUTURIĆ, DP

18. IVICA GLIBO, MOST

19. DRAGUTIN VAGNER, HSS8.6.2021. - DruštvoBroj čitanja: 833 ... Autor: Martina ...