GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana 41. skupština Udruge uzgajivača malih životinja


Društvo uzgajivača „Moslavina“ Kutina održalo je godišnju skupštinu na kojoj su rezimirali rad u protekloj godini i predstavili planove za naredno razdoblje.

Protekla godina imala je ograničavajuće faktore i za ovo društvo, no usprkos tome uspješno su održali 30. međužupanijsku izložbu malih životinja u Kutini te 8. specijalku Sisačkog prevrtača. Željko Marušić, tajnik društva podsjetio je da je društvo obilježilo i 40. godišnjicu rada, te nabrojao i druga događanja i gostovanja uzgajivača iz udruge u Ivanić Gradu i Đurđevcu, gdje su njihovi članovi postigli dobre rezultate.

Predsjednik Udruge Josip Borić istaknuo je kako udruga broji 60 članova koji vrijedno rade i imaju vrlo dobru suradnju s udrugama iz drugih gradova. Zahvalio je Gradovima Kutini i Popovači na potpori i pokroviteljstvima bez kojih se događaji ne bi mogli organizirati na potrebnoj razini. Kao primjer navodi jubilarnu izložbu u Sportskom centru Kutina kojoj je glavni pokrovitelj bio Grad Kutina, no tu su i manji sponzori javne tvrtke i ostali koji su prepoznali važnost ove udruge.

Skupštini je nazočio i Željko Šeperac, predsjednik Hrvatskog saveza malih životinja, Bojan Globan predstavnik Eurohertza, Marijana Musij iz TZ Grada Kutine, kao i predsjednici udruga malih životinja iz susjednih gradova.

Gradonačelnik Zlatko Babić u ime Grada Kutine pozdravio je rad udruge istaknuvši kako Grad Kutina tradicionalno prati rad ove udruge za uzgoj malih životinja zečeva, peradi, golubova i drugih, što su pokazali i na jubilarnoj lanjskoj izložbi u Sportskom centru. Izložbe koje udruga organizira svake godine u Radićevoj ulici ističe i kao edukativne jer ih organizirano obilaze i škole i dječji vrtići.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković koji je na sjednicu došao sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem također je pozdravio rad udruge i obećao potporu udruzi i ubuduće. Naime udruga ima članove i s područja Grada Popovače te se redovno odaziva na događanja na njihovom području, od izložbe stoke, do ostalih izložbi vezanih uz poljoprivredu i stočarstvo. 

U planu rada za sljedeću godinu Josip Borić istaknuo je organizaciju državne izložbe hrvatskih pasmina malih životinja kojoj se udruga treba posvetiti. Svi se nadaju dobroj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima normalnog rada u tom razdoblju.

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr

 7.6.2021. - DruštvoBroj čitanja: 376 ... Autor: Ana Marija ...