GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Navratite na MUZEJSKI PONEDJELJAK!


Muzej Moslavine Kutina poziva vas da danas navratite na MUZEJSKI PONEDJELJAK!
Vrijeme: ponedjeljak, 7. 6.2021.

Mjesto: Muzej Moslavine Kutina

"Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu posjet muzeju je besplatan i muzej radi od 8,00 do 18,00 sati.

Ovaj „Muzejski ponedjeljak“ na programu je:
a) Radionica Tradicijski bunar u mini izdanju od 16 do 18 sati

Ovaj ponedjeljak ćemo izrađivati bunar kakvi su se mogli naći u našem kraju. Od drvenih elemenata ćemo pokušati izraditi što vjerniju mini verziju bunara.

b) Dokumentarac o Josipu Badaliću

Na današnji dan, u Deanovcu, rođen je Josip Badalić. Naš poznati Moslavčanin bio je hrvatski književni povjesničar. Klasičnu filologiju i slavistiku studirao u Zagrebu (1909–11) i Berlinu (1911–12), doktorirao u Zagrebu (1919). Radio kao knjižničar u Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (1919–45), a bio je i ravnatelj Drame HNK-a u Zagrebu (1940–41). Godine 1945. utemeljio je Katedru za rusku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je predavao do umirovljenja 1959. Predavao je i na više inozemnih sveučilišta. Dobio je Nagradu za životno djelo (1971). Cijeli svoj život bio je povezan s rodnom Moslavinom, a njegove „Moslavačke razglednice“ doživjele su nekoliko izdanja. Pogledajte razgovor iz 1984. koji je s Badalićem vodio Dragutin Pasarić.

 

 

c) Zagonetni predmet

Na ulazu u Muzej nalazi se zagonetni predmet. Ako znate što je to, ubaci papirić s odgovorom u kutiju! Izvući ćemo sretnog dobitnika i objaviti na našoj web i Facebook stranici", poručili su iz Muzeja Moslavine Kutina.

 

 

 

 

Programi će se održavati prema Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Sisačko-moslavačke županije. Dakle, obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance od najmanje 2 metra.

 

Izvor: FB Muzej Moslavine Kutina7.6.2021. - KulturaBroj čitanja: 187 ... Autor: Ana Marija ...