GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelniku Zlatku Babiću uručen Zbornik radova proizašao nakon 1. Konferencije RRT2020


G. Marko Jurakić, ispred VIMAL - akademije za razvoj ljudskih potencijala, organizator Međunarodne znanstveno-stručne konferencija za razvoj ruralnog turizma (RRT), gradonačelniku Grada Kutine Zlatku Babiću uručio je Zbornik radova koji je proizašao nakon 1. Konferencije RRT2020.

Grad Kutina, Turistička zajednica grada Kutine i LAG Moslavina dio su organizacijskog odbora i sponzori Konferencije za razvoj ruralnog turizma.

Kako je zbog pandemije promijenjen plan i program održavanja, Konferencija je naposljetku održana u studenom 2020. s predavačima na Sveučilištu Libertas u Zagrebu, te uz online sudjelovanje ostalih sudionika.

Zbornik radova na temu „Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu“ može se pogledati na sljedećem linku: https://vimal.hr/.../zbornik-radova-medunarodna.../.

Cilj ove međunarodne konferencije je doći do što jasnije slike sadašnjeg stanja i ponuditi rješenja za nastavak razvoja ruralnog turizma Hrvatske i susjednih zemalja, s posebnim naglaskom na razvoj Moslavine.

Na konferenciji su govorili turistički djelatnici i neposredni nositelji aktivnosti, predstavnici ključnih turističkih i gospodarskih institucija, predstavnici fakulteta za turizam iz više zemalja te predstavnici resornih ministarstava.

Uoči Konferencije RRT2020. organiziran je dolazak profesora i studenata prve godine poslijediplomskog studija na Fakultetu za turizam Sveučilišta u Mariboru, koji su u listopadu posjetili turističke lokacije u Kutini i Popovači u okviru terenskih vježbi. Studenti i profesori analizirali su poslovanje turističkih subjekata i njihove marketinške potencijale, kako bi dali konkretne prijedloge za unapređenje rada istih. Suorganizatori posjete studenata bili su Grad Kutina, TZG Kutine i LAG Moslavina.

 

 7.6.2021. - DruštvoBroj čitanja: 189 ... Autor: Ana Marija ...