GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Solarni paneli u Športskom centru Kutina pušteni u rad


Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu ravnatelja Športskog centra Kutina Renata Habeka i suradnika danas je obišao ugrađene solarne panele za grijanje sanitarne vode na Športskom centru Kutina te novu kotlovnicu. 


Dio sredstava za provedbu projekta izdvojena su iz proračuna Grada Kutine, a dio je osiguran iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (40% ukupne vrijednosti).Projekt su zajednički pripremili stručne službe Grada Kutina, Razvojna agencija MRAV  i Sportski Centar Kutina te je njegova ukupna vrijednost 166.700,00 kn. Na objekt Športskog centra ugrađeno je šest solarnih panela te je unaprijeđena pumpa u kotlovnici koja će regulirati dovod energije potrebne za grijanje vode. 

"Unatoč tome što danas nije sunčan dan, nadam se kako će s dolaskom lijepog vremena ušteda energije biti znatna te me raduje što su od danas solarni paneli spremni za rad" rekao je ravnatelj Športskog centra Kutina Renato Habek. 
 

"Spomenuta investicija je značajna u tome da se smanji utrošak električne energije u dvoranama i sadržajima koji su u sklopu Športskog centra. Sredstva koja ostanu nakon uštede energije bit će iskorištena za poboljšanje sadržaja u Športskom centru" rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.  

 

  6.5.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1356 ... Autor: Žaklina ...