GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

420 tisuća kuna za projektno financiranje 62 udruge


Grad Kutina i predstavnici 45 Udruga civilnog društva potpisali su Ugovore o financiranju 62 projekta udruga u ovoj godini u ukupnoj vrijednosti 420 tisuća kn. Udruge su prijavile 63 projekta i zatražile sufinanciranje u iznosu 980 tisuća kn.

Željko Tomičić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti izrazio je žaljenje što su sredstva za financiranje udruga smanjena uslijed krize izazvane pandemijom.

Aktivnosti udruga prošle i ove godine znatno su smanjene, ali Grad Kutina omogućio je isplatu sredstava udrugama kako bi održale hladni pogon.

Odred izviđača Betlehem očekuje kako će najesen obnoviti sve svoje aktivnosti u Izviđačkom domu na izletištu Betlehem, najavila je Snježana Cejpek.

Ove godine Grad Kutina će sa 63 tisuće kn sufinancirati i tri projekta udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Damir Badanjak, predsjednik HVIDRA-e Kutina i predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata istaknuo je kako su branitelji ginuli na cijelom području Hrvatske. Zato bi njihov rad trebala potpomagati država i županije, ali to je prošle i ove godine izostalo.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je važnost aktivnosti udruga civilnog života i značaj njihovog doprinosa društvenom životu Grada Kutine te je zahvalio udrugama na njihovom radu. Istaknuo je kako unatoč smanjenju sredstava za financiranje rada udruga aktivnosti udruga neće ostati bez pomoći čak i ako u ovog trenutku njihovi projekti nisu prihvaćeni.

Grad Kutine ove će godine sa 420 tisuća kn sufinancirati 62 projekta udruga u područjima kulture, aktivnosti s djecom i mladima, udruga iz Domovinskog rata, nacionalne manjine, zdravstvo i socijalna skrb.

 

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr

 29.4.2021. - DruštvoBroj čitanja: 341 ... Autor: Ana Marija ...