GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Asfaltiranje županijske ceste Kutinica - Katoličke Čaire


Danas, 2. travnja gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije g. Stipe Šapine, pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića i suradnika obišao je radove u Kutinici gdje je u tijeku obnova županijske ceste LC 33023 Kutinica - Katoličke Čaire u dužini od 550m.

Spomenuta cesta rekonstruira se na temelju postojeće suradnje između Grada Kutine i ŽUC SMŽ-a s u omjeru 50-50 te će se spomenutim radovima obnoviti u 2021. godini 4 dionice županijskih cesta   u dužini od 3.800 m. Osim spomenute,  LC 33023 Kutinica - Katoličke Čaire, biti će obnovljene i LC 37139 Gojlo - M. Vukovje  dužine 450 m,  LC33073 Janja Lipa u dužini od 1600 m te LC33073 Jamarice dužine 1200 m.Ukupna vrijednost radova sa PDV-om iznosi  1.937.171,00 kn te je za izvođača radova izabran Strabag d.o.o.

„U posljednje 3 godine za održavanje i obnovu županijskih cesta u suradnji sa ŽUC-om uloženo je 7 mil. kuna. U cilju nam je ulaganje u sve naše prometnice, bilo da se radi o županijskim,  gradskim ili nerazvrstanim cestama. Sufinanciranje obnove županijskih cesta u cilju je građa Kutine pošto se one nalaze na području našeg grada“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

"Radovi na rekonstrukciji ceste u Kutinici su pri kraju. S obzirom na rok od 60 dana za izvođenje radova, zadovoljan sam što su izvršeni i prije roka. Na ovom dijelu prometnice izvršeno je saniranje kolničkog zastora u dva sloja asfalta habajući i nosivi sloj, krčenje šiblja, zatim kopanje odvodnih jaraka, bankine, a nakon toga ide vertikalna i horizontalna signalizacija. Zadovoljni smo sa stanjem na terenu, što se radilo sve sa zadanim normama te se nadam kako će i na ostalim dionicama radovi biti izvršeni u roku", rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipe Šapina.

 

 

 2.4.2021. - GospodarstvoBroj čitanja: 533 ... Autor: Ana Marija ...