GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Aglomeracija u Runjaninovoj ulici u Kutini


U Runjaninovoj ulici u Kutini ovih dana odvijaju se radovi u sklopu projekta Aglomeracije Kutina.

Jučer, 31. ožujka gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića obišao je spomenute radove u Runjaninovoj ulici i uvidio tijek istih.

25. ožujka 2021. godine u sklopu EU projekta Aglomeracije Kutina započeli su radovi na izgradnji, odnosno rekonstrukciji vodovoda u Runjaninovoj ulici. U sklopu spomenutih radova provode se radovi polaganja i zatrpavanja vodovoda od PEHD materijala profila DN 125, ukupne dužine 588 metara čiji je završetak predviđen u drugoj sredini travnja 2021. godine. 

Nakon polaganja glavnog cjevovoda, zasunskih okana i hidranata, prići će se izradi 43 kućna priključka koji će trajati otprilike do kraja prve polovice svibnja 2021. godine.

Novoizgrađeni vodovod potrebno je ispitati na vodonepropusnost i potvrditi zdravstvenu ispravnost pitke vode kako bismo bili sigurni u ispravnost i kvalitetu vode.

„Po dobivanju potvrde o vodonepropusnosti i zdravstvenoj ispravnosti prići će se uređenju i asfaltiranju kolnika koji će uslijed iznimnih radova biti oštećen, ali i uklonjen s određenih dijelova. Drago mi je što radovi teku u skladu s vremenom, no svjestan sam kako u isti trenutak oni otežavaju i sam promet, bučni su i rade veliku prašinu“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

 1.4.2021. - GospodarstvoBroj čitanja: 243 ... Autor: Ana Marija ...