GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Električna golf vozila u Posjetiteljskom centru Repušnica


Posjetiteljski centar Repušnica u sljedećih nekoliko dana imat će zanimljivu privremenu turističku ponudu. Radi se o električnim golf vozilima. Već duže vrijeme se traži ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo za potrebe vođenih obilazaka parka i staza Repušničkog polja koje bi olakšalo posjetu prirodnih lokaliteta, koje ne bi štetilo „stanovnicima“ polja, a ujedno i povećalo samu ponudu Posjetiteljskog centra Repušnica.

Zašto baš električna golf vozila? Upravo zbog toga što uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem okoliša i korištenja „zelene“ energije, vozila na električni pogon pogodna su za prometovanje pješačkim zonama i zonama tišine, jer su bešumna i ne ometaju ni posjetitelje, a ni životinje koje obitavaju na području Repušničkog polja.

Upravo zbog toga, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s tvrtkom Wawa, osigurala je probnu vožnju električnim golf vozilima na području Repušničkog polja, kako bi prije ulaganja u takva vozila, isprobali vozila, vidjeli da li odgovaraju terenu po kojem bi se kretali, te ispitali mišljenje posjetitelja vezano za ovu zanimljivu ponudu.

U subotu, 27. ožujka, ova ponuda će po prvi puta biti dostupna na prostoru Posjetiteljskog centra Repušnice i to u sklopu proslave 31. rođendana Parka prirode Lonjsko polje. Ponuda će na prostoru PC Repušnice biti dostupna sve do 10. travnja.26.3.2021. - DruštvoBroj čitanja: 1427 ... Autor: Ana Marija ...