GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

„Godine nisu važne“ – razgovaraonica o vrtlarenju u kutinskoj Knjižnici


U Knjižnici Kutina održana je razgovaraonica o vrtlarenju u sklopu projekta „Godine nisu važne“, a koja je namijenjena građanima treće životne dobi. Održana je u prostoru Knjižnice u prisustvu prijavljenog broja umirovljenika, uglavnom zaljubljenika u vrtlarenje.

O svom su hobiju tako umirovljenici jučer porazgovarali s dr. Dašom Poredoš Lavor i vrtlarom, aranžerom i hortikulturistom Borisom Lemaićem.

Projekt “Godine nisu važne” usmjeren je prema poboljšanju aktivnog života umirovljenika, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020.

Brojni budući umirovljenici nadaju se da će im mirovina donijeti toliko potrebno slobodno vrijeme za bavljenje stvarima koje vole, putovanjima, čitanjem, pjevanjem, a među njima i vrtlarenjem.

Boris Lemaić, hortikulturist s višegodišnjim radnim iskustvom u njegovanju bilja te sudionik radio emisije „Kutak za hortikulturu“ na Quirinus radiju održao je zanimljivo predavanje na tu temu, a nije izostala interakcija s posjetiteljima. „Pričekat ćemo malo, a onda bi mogli obići vrtove naših dragih umirovljenika, sudionika ove razgovaraonice i provjeriti što su naučili i kako su naučeno primijenili“, zaključili su voditelji jučerašnje razgovaraonice koja je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

 

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr18.3.2021. - DruštvoBroj čitanja: 866 ... Autor: Ana Marija ...