GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izabrani novi predsjednici Dječjeg gradskog vijeća


Pri Gradu Kutina djeluje Dječje gradsko vijeće kao tijelo koje promiče aktivnu participaciju djece u lokalnoj zajednici, daje mogućnost djeci da javno iznose svoje mišljenje, prijedloge, ideje, poruke i želje u kreiranju života djece u Gradu.           

Dječji vijećnici surađuju sa školama i ustanovama u Gradu  na realizaciji brojnih projekata planiranih u Godišnjem Planu i programu. Na redovnim sjednicama Vijeća razgovaraju o temama važnim za djecu te predlažu odraslima programe  koje bi trebalo provoditi kako bi život djece i mladih bio kvalitetniji i ljepši.

Dječje gradsko vijeće kao organizirani oblik sudjelovanja djece u životu Grada postoji od 2001. godine kada je DGV osnovano i aktivno radilo u okviru Društva Naša djeca Kutina. Dobivanjem počasnog naziva Grad – prijatelj djece stvoreni su uvjeti za osnivanjem DGV- a na nivou Grada i prihvaćanjem ovog projekta od strane Gradskog vijeća Grada Kutine. Prihvaćanjem projekta osnivanja Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine i prihvaćanja Statuta DGV-a, gradonačelnik Grada Kutine svake dvije godine raspisuje izbore za novi mandat Dječjeg gradskog vijeća.

S obzirom na to da je istekao mandat članovima Dječjeg vijeća, gradonačelnik je raspisao izbore za novi saziv, a škole su na svojim školskim izborima izabrale po dva nova člana Dječjeg vijeća (ukupno 10 članova). Konstituirajuća  sjednica DGV-a održana je u petak, 26. veljače 2021. u prostoru PUNKA, Hrvatskih branitelja 2 u Kutini.

Na sjednici su izabrani predsjednik Leon Cvrtila i predsjednica Hana Ružička, a  svaki na razdoblje od godine dana.

"Drago mi je što radimo za napredak našeg grada i što naši mlađi sugrađani od školskih dana sudjeluju u stvaranju grada po njihovoj mjeri. Novim predsjednicima DGV-a želim puno uspjeha u radu i puno novih ideja" poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Na konstituirajućoj sjednici prisustvovali su i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Marija Roško, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, koordinatorica Kutina-grad prijatelj djece Renata Vlahek te Vlatka Antolović, viša stručna suradnica u Odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo.1.3.2021. - DruštvoBroj čitanja: 897 ... Autor: Ana Marija ...