GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinčani povlače sredstva EU za razvoj poslovanja


Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu direktora Razvojne agencije MRAV Tomislava Kojundžića obišao je poduzetnike s područja Kutine koji su iskoristili sredstva EU za razvoj poslovanja i povećanja konkurentnosti.

Tom prigodom gradonačelnik Babić se susreo s Ivanom Grahovcem, direktorom Gra-Mat Kutina koji se bavi održavanjem zelenih površina, uređenjem okućnica, krčenjem te čišćenjem zapuštenih imanja, sječom stabala u dvorištima, prijevozom,  servisom čišćenja domova, uredskih prostora, stepeništa, sanitarnih čvorova te održavanjem čistoće okoliša malih i velikih centara.

Gospodin Grahovac povukao je sredstva EU uz pomoć Razvojne agencije te pribavio radne strojeve. „Trenutno nas je troje zaposleno, te planiramo još zapošljavati. Upoznat sam s programima koje nudi Grad Kutina te surađujem s Razvojnom agencijom Mrav koja mi je pomogla pri kupnji strojeva. Planiram se i dalje prijavljivati na natječaje koji će biti otvoreni te mi zaista znači podrška Grada i Razvojne“ rekao je g. Grahovac.

 

Nakon toga se gradonačelnik uputio u prigradsko naselje Kutinica gdje se susreo s vlasnikom OPG-a Aleksandrom Bunčićem koji ima malo obiteljsko gospodarstvo te je iskoristio sredstva za nabavku poljoprivrednih strojeva koji mu olakšavaju radove na imanju.

 

 

„Iznimno nam je drago da mi kao Razvojna agencija Mrav ne samo da pomažemo  Gradu Kutini našem osnivaču u realiziranju EU projekata, nego pomažemo i naše poduzetnike, obrtnike te poljoprivredna gospodarstva na području Grada Kutine, a i šire. Dakle, možemo se pohvaliti da kao Razvojna agencija doista puno činimo i radimo za sve ostale pravne subjekte kojima je potrebna financijska pomoć kroz bespovratne sredstva i financijske instrumente. Danas ste vidjeli primjer da smo obišli jednog mladog start-up poduzetnika koji je uz našu pomoć ostvario obrtna sredstva preko Hamag-bicro-a, za svoje bolje poslovanje u vrijednosti oko 90.000,00 kuna gdje je nabavio određenu opremu i vozilo koje će mu olakšati i poboljšati rad tj. učinkovitost svoga posla. Isto tako vidjeli ste i mladog OPG-ovca koji se uz svoj primarni posao bavi i poljoprivredom, te je prošao na natječaju Programa ruralnog razvoja na Mjeri 6.3.1. te ostvario bespovratna sredstva od oko 15.000,00 Eura za poboljšanja svog gospodarstva uz nabavku poljoprivredne mehanizacije“ rekao je direktor Razvojne agencije Tomislav Kojundžić.

 

"Danas smo posjetili mladog poduzetnika i opg-ovca koji u suradnji s Razvojnom agencijom koriste mogućnosti koje im se pružaju. Izlazak na tržište, poboljšanje konkurentnosti i povećanje vlastitog poslovanja su zasigurno uvjeti koji su neophodni mladima. Mladi koji pokreću svoje poslovanje moraju znati kako im Grad Kutina stoji na raspolaganju, bilo raznim programima, bilo putem Razvojne agencije. Drago mi je što se iz godine u godinu povećava broj mladih poduzetnika te sam iskoristio ovu priliku i upoznao g. Ivana i g. Aleksandra sa mogućnostima koje im Grad nudi“ rekao je gradonačelnik Babić.

 23.2.2021. - DruštvoBroj čitanja: 766 ... Autor: Žaklina ...

RSS