GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Uskrsnice umirovljenicima s mirovinama ispod 2.000,00 kn


U povodu uskrsnih blagdana bit će isplaćene i uskrsnice za umirovljenike s mirovinama manjima od 2.000,00 kn, najavljeno je to danas na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici Grada Kutine na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić, pomoćnica pročelnika Kornelija Marošević te vijećnik Gradskog vijeća ispred strane HSU Jure Nikšić. 

Za umirovljenike čija je mirovina manja od 1.000,00 kuna bit će isplaćena jednokratna novčana potpora od 400,00 kuna, a umirovljenicima čija je mirovina od 1.000,00 do 2.000,00 kuna bit će isplaćena jednokratna novčana potpora u iznosu od 300,00 kn. Od 2018. godine umirovljenici s mirovinama manjima od 2.000,00 kn s područja Grada Kutine dobivali su božićnice, a 2021. godine uvode se potpore u povodu Uskrsa, tj uskrsnice. 

„Nakon tri godine božićnica, drago mi je što će ove godine biti isplaćene i uskrsnice umirovljenicima s mirovinama manjima od 2.000,00 kn. Posljednje tri godine dodjeljuju se božićnice za umirovljenike te je 2020. godine Grad Kutina u svrhu jednokratnih novčanih potpora za Božić osigurao 270.000 kuna. U tu svrhu je isplaćeno 749 božićnica od 300 kn te 111 božićnica od 400 kn. Potrebe za ovakvom vrstom pomoći postoje u našem gradu te smo pokušali postupak dodjele potpora pojednostaviti kako bi naši umirovljenici što lakše ostvarili ta prava. Želja nam je poboljšati uvjete našim umirovljenicima te su potpore samo jedna u nizu mjera kojima se to nastoji učiniti“ podsjetio je gradonačelnik Zlatko Babić. 

"Kako bi naši sugrađani ostvarili pravo na uskrsnicu potrebno je dostaviti 3 dokumenta u Grad Kutinu, presliku osobne iskaznice ili osobnu iskaznicu samo na uvid, presliku odreska od mirovine ne starije od 3 mjeseca i presliku tekućeg računa ako ga imaju. Svi naši umirovljenici koji su dobili potporu za Božić ne moraju ponovno dolaziti i donositi podatke pošto ih već imamo u sustavu te će im uskrsnice biti isplaćene. Umirovljenike koji su stekli pravo na uskrsnice od 11. mjeseca 2020. godine pozivamo da ili da dođu u sobu broj 3 gdje će ih čekati tiskanica ili putem e-mailova, putem svoje unučadi, djece itd, dostave spomenute podatke. Podatke mogu usnimiti na mobitel i poslati ovdje, a mi ćemo to uvesti u naš sustav. Kroz nekoliko dana svim našim umirovljenicima i domaćinstvima stići će pismo gradonačelnika u kojem ćemo ih još jednom podsjeti da mogu ostvariti svoje pravo. Molim da one koji nisu još podnijeli zahtjev, a mogu ostvariti tu potporu, da nam se jave od 22. veljače do 22. ožujka, a sve potrebne obrasce mogu pronaći na web stranici grada. Onima koji nam se budu javili poslije Uskrsa, nećemo moći isplatiti uskrsnice za događaj koji je prošao te još jednom molimo koliko god je moguće da se pridržavaju navedenih rokova", rekao je pročelnik Željko Tomičić. 

Jure Nikšić, ispred Hrvatske stranke umirovljenika pozdravio je napore koje Grad Kutina čini za umirovljenike te se zahvalio na suradnji i potpori gradonačelnika. "Ova odluka je rezultat našeg rada i zahtjeva Hrvatske stranke umirovljenika koja je usvojena i to na naš ponos, a Grad Kutina kao takav može, hoće i čini, a ovoga puta čak i više nego što je bilo prije. Bila je tema samo božićnica, a sada smo došli do toga da imamo i božićnicu i uskrsnicu. Svima koji su sudjelovali u toj odluci i vijećnicima Grada Kutine zahvaljujemo na pomoći našim umirovljenicima koji su slabije imovinske kartice" dovršio je g. Nikšić.

 

Javni poziv umirovljenicima s područja Grada Kutine o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu potporu u 2021. godini - Uskrsnice

 

 

 

 

 

 

 19.2.2021. - DruštvoBroj čitanja: 575 ... Autor: Ana Marija ...