GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Evidentiranje osoba koje su napustile mjesto prebivališta


Radi evidentiranja osoba koje su nakon katastrofalnog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije privremeno napustile svoja mjesta prebivališta, odnosno područja pogođena potresom u tim županijama, pozivaju se navedene osobe da u roku od 15 dana od dana dolaska u mjesto koje je izvan područja pogođenog potresom prijave boravište u tom mjestu.

Boravište se može prijaviti neposredno na šalteru policijske uprave ili postaje u mjestu u kojem se osoba trenutno nalazi ili elektronički putem sustava e-Građani. Da bi se prijava boravišta mogla obaviti elektronički, osoba mora biti korisnik sustava e-Građani i imati elektroničku osobnu iskaznicu koja sadrži identifikacijski i potpisni certifikat. 

Jednako tako, pozivaju se ustanove sa sjedištem izvan područja pogođenog potresom, a koje su pružile smještaj osobama s područja pogođenog potresom da, sukladno članku 11. Zakona o prebivalištu i boravištu građana, policijskoj upravi ili postaji na čijem području imaju sjedište prijave boravište tih osoba.

 

 

www.radiomoslavina.hr

 

 13.1.2021. - DruštvoBroj čitanja: 373 ... Autor: Ana Marija ...