GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Društveni dom Banova Jaruga - radovi u punom tijeku


Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoja Krmelića i suradnika obišao je radove na rekonstrukciji društvenog doma u Banovoj Jarugi.

 

 

"Projekt rekonstrukcije društvenog doma u Banovoj Jarugi uključuje i dogradnju dječjeg vrtića. Radovi napreduju izuzetno dobro, te se sam kraj radova očekuje u svibnju 2021. godine. Radovi su se prebacili na uređenje unutrašnjosti te se mogu odvijati bez obzira na vremenske uvjete. Raduje me što će naše prigradsko naselje Banova Jaruga dobiti vrijedan objekt koji će dati izuzetan doprinos na poboljšanju društvenog života u samom naselju. U spomenutom domu predviđen je prostor za udruge i dječji vrtić. Objekt je kvalitetno rađen te je njegova realizacija od velikog značaja i za cijelu Kutinu" rekao je gradonačelnik Babić.


 

Osim rekonstrukcije doma, prostor će biti i adekvatno opremljen i prilagođen budućim korisnicima. 

"Kad završe radovi krećemo s opremanjem. Ugovor o opremanju zgrade za vrtić i za društveni dom je sklopljen. Opremit ćemo ga namještajem, IT opremom, a opremit će se i kuhinje tako da će objekt biti potpuno spreman za upotrebu. U rujnu očekujemo upis vrtićanaca. Sveukupna vrijednost je projekta 10,5 milijuna kuna od čega Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancira projekt sa 6,3 milijuna kuna, iz proračuna RH izdvojeno je 1,1 milijun, a  Grad Kutina financira projekt s 3,1 milijuna kuna. Na građevinske radove koje će na temelju javnog natječaja obaviti tvrtka Venka građenje otpada gotovo devet milijuna kuna" rekao je pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima Mišel Novosel.

 

"Pratili smo tijek radova od početka i mogu reći da je to zbilja u kratkom roku napravljeno. Radovi su izvođeni, koliko se vidjelo ovdje izvana, dosta kvalitetno, a što se tiče značenja za selo, to ne moramo previše ni isticati. Znači, sve udruge će imati sada svoj prostor, imat ćemo prikladan prostor u kojem ćemo moći održavati i skupštine, sva društvena događanja, isto kao i privatne zabave, tako da je to zbilja nešto što će Banovoj Jaruzi puno značiti. Djeca će se moći iz malog, skučenog prostora osnovne škole preseliti ovdje, gdje će imati ispunjene apsolutno sve uvjete kako unutra, tako i vani. Naime, priprema se dječje igralište, tako da će biti zadovoljni i sretni "dodao je dopredsjednik VMO Banova Jaruga Marko Perinović.

 

 11.1.2021. - DruštvoBroj čitanja: 373 ... Autor: Žaklina ...