GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Braća Pavletić prijatelji Kutine


UZ SKULPTURE I „ŠKOLA DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA“

Zbog COVID-a minulog Božića u slavonskom selu Malinu kraj Lužana, u rasvijetljenom Parku skulptura Udruga “Arteco”  Pavletić, nije održan susret za Slugu Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića. Susret s božićnim porukama mira i blagostanja spaja Moslavinu i Slavoniju, a za organizatora ima i slogan „Pavletići za Pavletića“. Naime, organizacijski o susretu brine petero braće Pavletić, majstorstvom poznati u izradi skulptura od trsova vinove loze. Godinu dana ranije, prijatelje iz Kutine obavijestili su da će im 2020. godina biti osobito radna. I bila je.

U suradnji s Općinom Oriovac kao partnerom, Udruga je bila nositelj „Male škole društvenog poduzetništva i kreativne umjetnosti” pri Ministarstvu za demografiju, mlade, obitelj i socijalne politike. Projekt od 1. siječnja do 31. prosinca, uz dobivenih 70.000 kuna, u potpunosti je ostvaren. Cilj je bio s jednim zaposlenim (šest mjeseci) 30 mladih do 29 godina s područja općine Oriovac educirati o društvenom poduzetništvu u izradi umjetničkih i uporabnih predmeta iz drva. Korisnici su prošli tri edukacije o društvenom poduzetništvu. Posjetili su i Kuća u prirodi Zlatna Greda (Kopački rit). 

Ona je projekt društvenog poduzetništva Zeleni Osijek Udruga, najbolje organiziranih društvenih poduzetnika u Slavoniji i Baranji. Doprinos ostvarenju projekta dala je i uključivanjem svojih članova i Udruga LUG iz Lužana, naime mladi Udruge LUG sudjelovali su u ovom projektu.
Ne zaboravimo, braća Pavletić Družbi Sinova Bezgrješne prije dvije godine darovali su skulpturu „Sveta obitelj“ izrađenu od trsa, a uz poprsje je Ivana Bonifacija Pavletića, primjereno sloganu „Pavletići za Pavletića“.
(D. P.)

 

Izvor: www.radiomoslavina.hr8.1.2021. - DruštvoBroj čitanja: 429 ... Autor: Ana Marija ...