GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

u Kutini

Gradonačelnik Zlatko Babić uz građane za spas šume


Grupa građana koja želi spriječiti rušenje šume kod Doma zdravlja jutros je peticiju koju su potpisali građani obližnjih ulica predala gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću. Na sastanku s gradonačelnikom, kako ističe voditelj inicijative Mario Štefančić, predstavili su cjelokupan problem i argumente kojima građani žele osporiti odluku Hrvatskih šuma o sječi drveća u ovom području. 

Gradonačelnik je na sastanku razmatrao sve daljnje korake kojima bi u suradnji s Hrvatskim šumama zaštitio spomenutu šumu. U rješavanje problema uključit će i gradski odjel prostornog planiranja. Zahtjevi građanske inicijative idu zasad u dobrom smjeru i građani se nadaju da će njihovi zahtjevi biti usvojeni i sječa u tom području obustavljena.

"Grad Kutina je oduvijek bila zeleni grad te neću dopustiti besciljno uništavanje kutinskog zelenila. Radit ću na tome da Kutina i dalje ima bogatu floru i faunu, a napose i sve ove parkove i zelenila s kojima se ona godinama ponosi", poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

 


 23.11.2020. - DruštvoBroj čitanja: 783 ... Autor: Ana Marija ...