GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Stožer civilne zaštite Grada Kutine poziva sugrađane na poštivanje svih mjera prevencije


Stožer civilne zaštite Grada Kutine danas je održao tiskovnu konferenciju.

Gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić podsjetio je na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, Europi i svijetu, podsjetivši na značaj poštivanja donesenih epidemioloških mjera. Posebno je apelirao na sugrađane koji su organizatori događanja što društvenih, što privatnih.

„Trebamo čuvati sebe i ljude oko nas, a prvenstveno starije osobe koje su rizična skupina, ali direktno tako moramo čuvati i naš zdravstveni sustav koji je sada izuzetno opterećen. Zahvalio bih svojim sugrađanima što su do sada čitavo vrijeme bili na visokoj razini odgovornosti poštivanja mjera, a tako bi trebali nastaviti i dalje. Za sada u Gradu Kutini naše ustanove, Dječji vrtić, škole i naše gospodarstvo funkcioniraju u skladu s mjerama koje su propisane. Mi podržavamo naše sustave i oni su u funkciji. U pojedinim školama gdje se utvrdi da je neka osoba zarazna ili da je bila u kontaktu sa zaraznom osobom, odjeljenja koja su bila u doticaju s tom osobom stave se u samoizolaciju“ poručio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Damir Markuš, načelnik Stožera civilne zaštite grada Kutine pozvao je građane na odgovorno ponašanje i izbjegavanje većih okupljanja.

Dr. Marija Starčević, epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ  izvijestila je da od ukupnog  broja oboljelih na području naše županije, njih 192, s područja grada Kutine ih je 61, deset osoba je hospitalizirano, jedna je osoba s područja grada Kutine .

Upozorila je na primjereno ponašanje i poštivanje mjera, posebno nošenja maski u zatvorenom prostoru.

„Sve građane pozivam na suradnju i svjesnost o postojanju pandemije kako ne bi ugrožavali zdravlje sebe i svojih sugrađana. Ako vam se pojave simptomi, nemojte ići na posao,  nemojte djecu slati u školu već čekajte testiranje. Rezultati testa ne mogu biti  gotovi istoga dana jer je veliki posao na laboratorijima koji testiraju uzorke“ rekla je Dr. Starčević.


 27.10.2020. - Civilna zaštitaBroj čitanja: 610 ... Autor: Ana Marija ...