GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Završetkom radova na nogostupu u Kutinskoj Lipi započeo Europski tjedan mobilnosti u Kutini


U okviru  ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Grad Kutina u suradnji s Turističkom zajednicom, Dječjim vrtićem i Knjižnicom i čitaonicom organizira niz aktivnosti.

Na početku samog Tjedna mobilnosti označen je kraj radova na nogostupu u Kutinskoj Lipi na kojima se intenzivno radilo proteklih par mjeseci.

„Nogostup u Kutinskoj Lipi je dio pješačke staze koja povezuje Zagrebačku ulicu do ulice Varijanis, dug je  830 metara i širok 1,5 metar. Uz nogostup, radovi su obuhvatili kompletnu postavu cestovnih i pješačkih rubnjaka, odvodnju ceste  sa slivnicima, uređenje svih kolnih ulaza građana, a završna obrada površina je asfaltirana. Ukupna vrijednost radova je 1.200.000,00 kn, a izvođači radova su SLU-KOM d.o.o. i Lonja Strug d.d.“ rekao je pročelnik g. Gelešić.

"Drago mi je što smo na početku Europskog tjedna mobilnosti označili kraj radova na nogostupu te što će ova ulica dobiti nogostup i to u ovom svom dijelu koji je najfrekventniji, gdje naročito prolaze djeca i mladi. Osiguranje svih preduvjeta za sretno djetinjstvo putem osiguranja školskog pribora, sufinanciranja prehrane, izgradnje dječjih igrališta i nogostupa zadaća je Grada na kojoj se ustraje iz dana u dan tražeći nove načine kako bi ostvarili sve, i još i više od toga." rekao je gradonačelnik Babić.

„Dugi niz godina smo čekali nogostup, svi su ga obećavali te je napokon napravljen ove godine. Sadašnji gradonačelnik je ispunio što je rekao, nije ostalo sve na pustim obećanjima. U ulici živi velik broj djece koja svakodnevno hodaju do škole te je zaista bio potreban nogostupu, radi njih i radi njihove sigurnosti. Drago mi je da gradonačelnik misli na svoje sugrađane, na sigurnost djece te se nadam da će i dalje ići u tom smjeru, da ni korona niti šta drugo  neće  zaustaviti napredak u našem gradu“ rekao je Vlado Vujica, stanovnik Kutinske lipe.

 Uz to, sam Tjedan mobilnosti u Kutini je obilježen šetnjom predstavnika Grada Kutine i gradskih ustanova po gradskim ulicama. Iako je prošle godine u sklopu Tjedna bio veći broj sudionika i organizirano druženje, ovoga puta Grad Kutina je na simboličan način obilježio sam početak Tjedna mobilnosti pridržavajući se pravila o socijalnoj distanci i neokupljanju.  Ovogodišnji slogan Europskog tjedna je „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ te je cijeli tjedan okrenut promociji prijevoza koji ne emitira štetne plinove.

Prošle godine u Tjednu mobilnosti otvorena je šetnica uz Kutinicu II etapa, dok je ove godine završen nogostup u Kutinskoj Lipi. Projekti poboljšanja prometne infrastrukture, naročito pješačke i biciklističke utječu i na okoliš, ali i na sigurnost u prometu te iz Grada Kutine poručuju kako će  i dalje nastojati u što većoj mjeri utjecati na poboljšanje prometne infrastrukture.

 

U Europski tjedan mobilnosti  i ove godine su se uključili brojni gradovi iz Europe, ali i iz SAD-a, Rusije i Japana. Iako su ovogodišnje aktivnosti skromnije i u skladu s mjerama prevencije od korona krize, bitno je istaknuti kako obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti nije izostalo ni u 2020. godini.

 

Fotografije možete vidjeti u nastavku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 16.9.2020. - DruštvoBroj čitanja: 1442 ... Autor: Žaklina ...