GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Grad Kutina osigurao sredstva za logopeda u suradnji s Udrugom OSI


Gradonačelnik Kutine g. Babić i pročelnik Ureda gradonačelnika g. Kolenc održali su sastanak s predsjednicom Udruge OSI gđom. Kranjčec i logopedicom gđom. Antunović.

Grad Kutina u suradnji s Udrugom OSI i u 2020. godini pobrinuo se kako bi stanovnici grada Kutine imali mogućnost korištenja usluge logopeda. Na početku godine, kako doznajemo, po prestanku projekta kojim se financirao rad logopeda te napuštanjem radnog mjesta logopeda u Dječjem vrtiću, u Kutini nije bio ni jedan logoped koji bi bio na usluzi sugrađanima. Iz tog razloga, Grad Kutina osigurao je sredstva te u suradnji s Udrugom OSI zaposlena je logopedica koja svakodnevno putuje iz Zagreba do Kutine.

„Kako bi osiguravali i dalje nadstandard u području zdravstva i socijalnih usluga, odnosno omogućili jednu uslugu koja je prijeko potrebna na našem području izdvojili smo za to u našem proračunu 150.000,00 kn. Pomoć Grada bila je neophodna pošto su velike liste čekanja, logopedi su iznimno traženi, a tretmani neophodni i to u vrlo kratkom roku. Kao Grad smo se potrudili i pokušali pronaći rješenje na korist najmlađih sugrađana. Nadam se kako ćemo i dalje imati dobru suradnju s našim udrugama kako bi omogućavali sve one sadržaje  koji su potrebni građanima. Nadam se kako će logopedica ostati duže u našem gradu te da ćemo imati dobru suradnju na korist naših najmlađih stanovnika.“ rekao je gradonačelnik Grada Kutine g. Zlatko Babić.

Sandra Antunović, logopedica koja svakodnevno putuje iz Zagreba u Kutinu izrazila je zadovoljstvo radom te istaknula kako je pristup logopeda svakoj osobi izrazito individualan. „Trenutno radim s 31 osobom od čega je samo jedna osoba punoljetna. Uskoro će iz tretmana izaći 2 osobe te će na njihovo mjesto doći druge dvije osobe kojima je potreban tretman kod logopeda“ rekla je gđa. Antunović.

Predsjednica Udruge OSI gđa. Jozefina Kranjčec zahvalila je gradonačelniku g. Babiću na pomoći i suradnji. „Osim logopeda, putem naše Udruge djeluje i radna terapija te uz to nastojimo putem projekata zaposliti i fizioterapeuta kako bismo imali usluge rane intervencije u istoj zgradi, od tri stručne osobe koje bi zajedničkim radom radile na napretku naših sugrađana“ rekla je gđa. Kranjčec.28.8.2020. - DruštvoBroj čitanja: 974 ... Autor: Ana Marija ...