GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Otkrivena spomen ploča za poginule hrvatske branitelje Ivana Krajinovića Iće i Ivana Tomića


5. kolovoza 2020. godine na dan 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, u Repušnici u organizaciji ŠNK “Mladost“ Repušnica održan je nogometni Turnir slobodi u spomen poginulim hrvatskim braniteljima Ivanu Krajinoviću Ići i Ivanu Tomiću, po kome je turnir i dobio naziv.

Tom prigodom svečano je otkrivena spomen ploča postavljena na pročelje zgrade kluba  ŠNK “Mladost“ Repušnica u čast poginulim hrvatskim braniteljima Ivanu Krajinoviću Ići i Ivanu Tomiću koji su prije 25 godina u Domovinskom ratu svojim junaštvom u obrani svoje domovine darovali svoje živote. Spomen ploču otkrili su Ićini roditelji i Ivanova sestra.

„Ića i Ivan bili su iskreni zaljubljenici našeg ŠNK “Mlados“ koji ih se trajno sjeća. Ića i Ivan dio su nas i bogate povijesti kluba koji skorašnjom prvenstvenom sezonom ulazi u 85. obljetnicu utemeljenja. Ovaj trenutak najavljuje hod prema tom iznimnom jubileu. Ponosni smo što uz veterane turnira kojima je većinom poznat lik naših vitezova Domovinskog rata prisustvuju njihovi najbliži, ali i prva osoba našega grada, gradonačelnik Zlatko Babić.“, istaknuli su članovi kluba ŠNK “Mladost“ Repušnica.

Prilikom otkrivanja spomen ploče, uz gradonačelnika Zlatka Babića nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić te potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Kutine Ivica Glibo i Dražen Kinderman.

 

Fotografije: Damir Badanjak6.8.2020. - DruštvoBroj čitanja: 909 ... Autor: Ana Marija ...