GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Petrokemija - Usuglašen Aneks Kolektivnom ugovoru


Predstavnici Uprave Petrokemije d.d. i sindikata – EKN, Demos HUS i Sindikata naftnog gospodarstva – usuglasili su danas Aneks Kolektivnom ugovoru za Petrokemiju d.d. Time su prvi puta nakon 12 godina povećana prava zaposlenika Petrokemije. Navedeno podrazumijeva povećanje plaća radnika na razini 5 posto te s druge strane usklađivanje temeljnih radno pravnih odnosa u skladu sa standardima industrije.

Ovim Aneksom Kolektivnog ugovora zadržana je visoka razina prava zaposlenika, a definirana su i dodatna unapređenja. Za ugovorene pogodnosti Petrokemija će na godišnjoj razini izdvajati 8 milijuna kuna više. Izmijenjene su i odredbe koje reguliraju otpremnine i prekovremeni rad, a sve u skladu sa standardom industrije. Ovim Aneksom sva ugovorena prava iz Kolektivnog ugovora vrijede do 31.12.2021. godine.

Usuglašeni Kolektivni ugovor rezultat je uvažavanja socijalnih partnera čime se jača pozicija kompanije u budućem izazovnom razdoblju, te se istovremeno naglašava važnost zaposlenika Petrokemije kao jednog od ključnih dionika u osiguranju održivog razvoja kompanije na izuzetno zahtjevnom međunarodnom tržištu.

 

Izvor: Petrokemija d.d.31.7.2020. - GospodarstvoBroj čitanja: 454 ... Autor: Ana Marija ...