GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Aglomeracija Kutina - potpisani ugovori s izvođačima radova vrijedni više od 180 mil kuna


28. srpnja 2020. potpisani su ugovori s izvođačima radova  u projektu Aglomeracije Kutina. U otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova odabrani su  Aquaterm d.o.o. iz Karlovca (za Lot 1), Elektocentar Petek d.o.o. iz Ivanić Grada i Vodoprivreda Novska d.o.o. iz Novske (za Lot 2).

„Nakon potpisivanja ugovora započeti će radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje na aglomeraciji Kutina. Ukupna vrijednost Projekta je 390.731.725 kn od čega 262.967.283 kn čine bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda, a vrijednosti ugovora koji su danas potpisani iznosi 185.572.763,26 HRK. Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta.“, rekao je direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

„Nositelj projekta je Moslavina d.o.o. kojima se zaista zahvaljujem na trudu i brizi oko najvećeg projekta na području našeg grada. Dugoočekivanom Aglomeracijom Kutina višestruko će se unaprijediti kvaliteta života na području grada Kutine. Aglomeracija Kutina je iznimno vrijedan, skupocjen ali dragocjen projekt koji se odvija prema predviđenim rokovima. Projekt obuhvaća izgradnju/rekonstrukciju sustava javne odvodnje i javne vodoopskrbe na području aglomeracije Kutina (naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova) kao i ulaganja u sustav javne vodoopskrbe na području koje se nalazi u obuhvatu VP Moslavačka Posavina (naselja Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani, Stupovača) “, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Realizacijom  projekta omogućiti će se priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno sa poslovnim subjektima. Početak radova očekuje se u rujnu.

Gđa. Elizabeta Kos, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo i zaštitu mora istaknula je kako je ovo jedan od tri projekta poboljšanja vodno-komunalne strukture na području SMŽ dok je g. Đino Zmijarević predstavnik Hrvatskih voda istaknuo kako se ovdje radi o jednom od najobuhvatnijih projekata iz spomenutog područja te kako ga raduje suradnja svih uključenih aktera u realizaciju projekta Aglomeracije Kutina.

Župan SMŽ  g. Ivo Žinić pohvalio je napore Grada Kutine i tvrtke Moslavine d.o.o. u radu za dobrobit svih svojih sugrađana.

Uz predstavnike medija, konferenciji su se pridružili zamjenik župana g. Roman Rosavec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine g. Davor Kljakić, zamjenik gradonačelnika g. Damir Markuš, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Kutine g. Dražen Kinderman, načelnik Općine Lipovljani g. Nikola Horvat, gradonačelnik Grada Popovače g. Josip Mišković i mnogi drugi.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 28.7.2020. - GospodarstvoBroj čitanja: 1779 ... Autor: Ana Marija ...

RSS