GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilazak radova na izgradnji pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu


U ponedjeljak, 13. srpnja gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša g. Gelešića obišao je radove na izgradnji pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu. Spomenuti radovi na izgradnji pješačko biciklističke staze, šetnice protežu se uz potok Kutinicu kod Sportskog centra, odnosno Tehničke škole u Kutini.




Gradonačelnik je obišao radove i razgovarao sa sugrađankom koju brinu spomenuti radovi. Iz Grada ističu kako se postojeća pješačko biciklistička staza gradi među stablima drveća pazeći kako se postojeća drveća ne bi uništila, te se pridržavaju svih tehničkih i posebnih uvjeta vezanih za postojeću komunalnu infrastrukturu koja je u tom koridoru. 



"Pri izradi projekta naše  šetnice nastojali smo očuvati što više drveća, te su zaista uklonjena samo ona za koja je zaista bilo nužno da se uklone, a koja su i radi sigurnosti prolaznika morala biti uklonjena. Za svako drvo koje se moralo ukloniti prilikom provedbe nekog projekta, grad je i do sada to nadomještavao sadnjom višestruko većeg broja sadnica drveća u gradu kako bismo i dalje bili među najzelenijim gradovima u Hrvatskoj" rekao je gradonačelnik Babić. 

 
Spomenutim radovima gradi se treća etapa šetnice u kojoj će se izraditi  pješačko-biciklistička staza  od početka Parka 56. bojne uz Tehničku školu Kutina i Sportski centar Kutina do pješačkog mosta prema gradskom bazenu gdje će se odvijati u dva kraka, jedan prema bazenu i jedan prema spoju nogostupa u ulici Hrvatskih branitelja.
 
"Cilj nam je imati uređenu šetnicu u gradu, ali poštivati i prirodu oko nas. Izgradnja šetnice i uređivanje grada vrši se u skladu s očuvanjem prirode, te ćemo na tome i ubuduće ustrajati" zaključio je gradonačelnik Kutine. 

 

Više o projektu šetnice možete pročitati na: https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/34199/oamid/1491

 

 

 

 



13.7.2020. - Društvo



Broj čitanja: 1056 ... Autor: Žaklina ...