GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Baraka spremna za mlade


Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima obišao je danas radove na Baraci u Kutini, podsjetivši pri tome kako je uređenje objekta namijenjenih mladima predizborno obećanje koalicije koja je na vlasti u Gradu Kutini.

„Prvo je to bila aktivnost  na rješavanju imovinsko –pravnih odnosa, adaptacija krovišta, izmjena stolarije, unutarnje uređenje zidova. Sada je to objekt koji zadovoljava sve uvjete za dobivanje uporabne dozvole (elektroinstalacija, sanitarni čvorovi, grijanje). Mladi KCM-a  trenutno uređuju vanjske zidove i okoliš. Unutarnji prostor je veličine 400  m2, a mladi će u njemu održavati javna događanja, imat će mogućnost opremiti i svoje urede, studio za snimanje glazbe, za sve aktivnosti kojima se žele baviti. Uređenje Barake stvorilo je pretpostavke i za sudjelovanje u EU projektima u budućoj financijskoj perspektivi“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Mišel Novosel, viši savjetnik za EU projekte i razvoj u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Kutine podsjeća kako prostor ima uređenu veliku dvoranu (100 m2), uređeni su uredi za udruge, back stage za bendove, bina, prostor za odlaganje opreme, kao i studio za snimanja. Do sada je u uređenje Barake uloženo oko 1 milijun kuna.

„Ovim prostorom omogućavamo vraćanje Kutini glazbene scene kakvu je imala osamdesetih godina prošlog stoljeća“, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.


 

 

 

Foto izvor: www.radiomoslavina.hr2.7.2020. - DruštvoBroj čitanja: 762 ... Autor: Ana Marija ...