GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izgradnja nogostupa u Kutinskoj Lipi


Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić 1. srpnja 2020. godine u pratnji suradnika obišao je radove na izgradnji nogostupa u Ulici Kutinska lipa.

 

 

"Nogostup će biti dužine 819 metara, širine 1,5 metar. Izvođači radova na projektu nogostupa u Ulici Kutinska Lipa su SLU-KOM d.o.o. Kutina i Lonja Strug d.d. Kutina te je ukupna cijena izvođenja radova 1.194.147,50 kn dok je rok za njihovo izvođenje 90 dana. Raduje me što će i ova ulica dobiti nogostup i to u ovom svom dijelu koji je najfrekventniji“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša  pojasnio je kako se radi o pješačkoj stazi koja povezuje Zagrebačku ulicu do ulice Varijanis . „Radovi će obuhvatiti kompletnu odvodnju ceste  sa slivnicima, zastor će biti vezan uz asfaltnu površinu, a postavit će se pješački i cestovni rubnici.“ Rekao je pročelnik Gelešić. 


Osim izgradnje ovoga Grad Kutina će izgraditi nogostupe i u drugim ulicama, najavljuje gradonačelnik. 
„Osim izgradnje ovoga Grad Kutina će izgraditi nogostupe i u Ulici Brdovita, Mije Stuparića, Ravnice i u dijelu Brunkovca, dodaje gradonačelnik Zlatko Babić. Cilj je povećati sigurnost posebno djece, pješaka i biciklista“ dodao  je gradonačelnik Babić. 

  

Foto: radiomoslavina.hr1.7.2020. - DruštvoBroj čitanja: 549 ... Autor: Žaklina ...