GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Završna konferencija EU projekta Reciklažno dvorište Kutina


U petak, 26. lipnja 2020. godine održana je završna konferencija EU projekta Reciklažno dvorište Kutina


Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Kutini projekt je vrijedan 3,74 milijuna kuna kojeg s 85%, odnosno 2,8 mil. kn sufinancira Europska Unija iz kohezijskog fonda. Grad Kutina u sufinanciranju je sudjelovao sa 700 tisuća kn.


Izgradnja Reciklažnog dvorišta je prvi korak k povećanju postotka izdvajanja otpada, odnosno dostizanja zahtjeva Europske komisije za više od 50% odvojenog otpada. Na 2.000,00 m2 građani mogu odlagati čak 48 vrsta korisnog otpada. "Završetkom ovog projekta Grad Kutina ispunio je svoju zakonsku obavezu te je to još jedan korak naprijed u uvođenju sustava prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada.“ naglasio je Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine.


Grad Kutina Reciklažno dvorište predao je na upravljanje gradskoj tvrtki Eko Moslavina. Ovih dana dvorište je i službeno upisano u Očevidnik reciklažnih dvorišta te će uskoro početi s radom.

ž

Projekt „Reciklažno dvorište s pogonom za razvrstavanje komunalnog otpada, Etapa 1 – reciklažno dvorište“ sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u iznosu 2.880.011,59 kuna.

Izvor: radiomoslavina.hr

 

 

 

Projekt „Reciklažno dvorište s pogonom za razvrstavanje komunalnog otpada, Etapa 1 – reciklažno dvorište“ sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda u iznosu 2.880.011,59 kuna.29.6.2020. - DruštvoBroj čitanja: 374 ... Autor: Žaklina ...