GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Dan Ogranka matice hrvatske u Kutini


Ova 2020. i sljedeća 2021. godina jubilarne su u djelovanju Ogranka MH u Kutini. Središnji je jubilej - 50. obljetnica svečanog utemeljenja Ogranka 26. lipnja 1971. godine kada je održan zapažen skup pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Skupštine općine Kutina Mije Hlada. 

Ove 2020. godine su još dva vrijedna spomena -30. obljetnica obnove Ogranka u demokratskoj Hrvatskoj i 20. obljetnica značajnog skupa Kutinski dani znanosti i umjetnosti, koji njeguje suradnju s učenicima Srednje škole Tina Ujevića. 

O tome je na svoj Dan Matice hrvatske danas gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i pročelnika UO Željka Tomičića obavijestilo uže vodstvo kutinskog Ogranka MH. Gradonačelnik Babič u srdačnom prijemu suglasio se s prijedlozima, a posebno za pedesetu obljetnicu iduće godine. U pripremi se nalazi izdavanje svečanog dvobroja časopisa „Moslavačko zrcalo“ koji će vrlo dokumentirano donijeti povijest djelovanja Ogranka. 

"Matica hrvatska predstavlja značajnu instituciju u području kulture, kako Republike Hrvatske tako i Kutine. Iduće godine obilježiti ćemo 50. obljetnicu svečanog utemeljenja Ogranka 26. lipnja 1971. godine vrijeme  Hrvatskog proljeća te će Grad Kutina biti pokrovitelj prigodnog programa obilježavanja . Hvala svim našim umjetnicima i znanstvenicima na svemu što su učinili za naš grad te na svemu što će tek učiniti u budućnosti" rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. 

26.6.2020. - DruštvoBroj čitanja: 772 ... Autor: Žaklina ...