GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U likovnoj koloniji u Lipiku Kutinu predstavljao Ivica Ico Bilandžić


 S obzirom na okolnosti, nešto sa zakašnjenjem uz Međunarodni dan sestrinstva, Toplice - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik organizirala je likovnu koloniju. Osim grada Lipika sudjelovali su i slikari iz Nove Gradiške i Daruvara. Kutinu  je predstavljao i u njoj zapaženo sudjelovao Ivica Ico Bilandžić. 

Među sudionicima bilo je pet domaćih slikarica medicinskih sestara: Jasminka Rihtarić, Ružica Žilić, Sanja Krucki i Dunjica Karniš, te umirovljena Edita Sudar. Online iz Lipika pridružio im se i Oto Kraml, poznati ljubitelj slikarstva.

Ovo je deseta  godina lipičkog obilježja spomenutog dana sestrinstva, a ovom prigodom u specifičnom  trenutku. Održana je u vrijeme epidemije korone u  kojoj  i ovdje  medicinske sestre i tehničari u nadasve stručnom i humanom činu dokazuju značaj svoje uloge.  Bilandžić  je  tako svojim likovnim potezima medicinskom  osoblju Bolnice Lipik  izrazio ne samo svoju već i zahvalu Kutine koja je dala potporu koloniji. Organizator je stoga odlučio da će upravo Gradu Kutini Bilandžićev rad s motivom Lipika u jednoj prigodi uručiti  gradonačelniku Grada Kutine Zlatku Babiću. 


 5.6.2020. - KulturaBroj čitanja: 622 ... Autor: Ana Marija ...