GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik održao drugi sastanak s predstavnicima Udruga i predstavio im strateški projekt Grada Kutine - KIND (Industrijsko-logistička zona)


U četvrtak, 4. lipnja 2020. godine gradonačelnik Kutine održao je sastanak s predstavnicima udruga iz područja kulture, okoliša te predstavnicima zajednica, kako sportskih udruga tako i kulturnih.


Na radnom sastanku gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i predstavnika udruga govorilo se o radu udruga u budućem razdoblju i utjecaju koji je korona virus imao/ima na društveni život grada Kutine. Osim o financiranju, gradonačelnik je predstavio strateški projekt Grada Kutine.Gradonačelnik je predstavnike udruga izvijestio o tome kako su se intenzivirali radovi na Industrijsko-logističkoj zoni te kako ovim putem želi informirati predstavnike civilnog društva u Kutini samom projektu i njegovoj važnosti za građane. Trenutno jedan od problema građana je nepostojanje staračkog doma kao i liste čekanja za dječji vrtić te su to ujedno i prioriteti za čije financiranje se neprestano traže izvori. Osposobljavanjem same Zone stekla bi se sredstva za samu realizaciju tih, kao i mnogih drugih projekata."Strateški projekt Grada Kutine je KIND (Industrijsko-logistička zona ili Kutina Industrial logistic zone) koji se prostire u neposrednoj blizini izlaza na autoput u Kutini na površini od 74ha. Projekt je označen kao strateški jer će se realizacijom osposobljavanja Industrijsko-logističke zone pokrenuti i gospodarska obnova Kutine. Gospodarska obnova Kutine rezultirat će povećanjem ulaganja u obrazovanje, povećanjem ulaganja u sigurnost, povećanjem ulaganja u zdravstveni sustav, snažnijim potporama poduzetnicima, ostvarenjem sustava Iz škole na posao i još niz preduvjeta koji su potrebni kako bi grad Kutina zadržao i privukao mlade te ostvario napredak u svim sferama života" rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. 

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Kutini Dragutin Pasarić izrazio je zadovoljstvo projektom. "Na sastanku s gradonačelnikom upoznati smo s jednim kvalitetnim projektom i naznakama budućeg razvoja našega grada. Projekt je koncizan, sadržajan i zaista vjerujem u njegovu realizaciju" rekao je g. Pasarić.


Tajnica Saveza KUD-ova Grada Kutine i predsjednica Školskog športskog saveza Grada Kutine Jasminka Molnar također je pozdravila projekt i ocijenila ga vrlo kvalitetnim. "Gradonačelnik nam je upravo predstavio i brošuru i svoj projekt Industrijsko-logističke zone koji nudi mogućnost napretka Kutine. Kao predstavnici udruga zadovoljni smo što nas je gradonačelnik upoznao s projektom. Razvoj kulture povezan je i s gospodarstvom ali i društvenom aktivnošću građana. Što se tiče Školskog sportskog saveza Kutine, nadamo se pronaći sredstva za školu plivanja i za ovu godinu, unatoč poteškoćama od Državnog sportskog saveza u financiranju rada samih aktivnosti Saveza. Što se tiče KUD-ova, idući tjedan ćemo održati sastanak kako bismo se dogovorili o daljnjim aktivnostima i manifestacijama unutar samih KUD-ova" rekla je gđa. Molnar.

 
4.6.2020. - DruštvoBroj čitanja: 929 ... Autor: Žaklina ...