GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Početak radova na pješačkoj stazi uz Kutinicu (III. dio šetnice)


Otvorenje početka radova na izgradnji pješačke staze uz Kutinicu (III dio šetnice) obišao je gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji Eduarda Gelešića, pročelnika iz UO  za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.

Pješačka staza proteže se od početka Parka 56. bojne uz Tehničku školu Kutina i Sportski centar Kutina do pješačkog mosta prema gradskom bazenu gdje se odvajaju dva kraka, jedan prema bazenu i jedan prema spoju nogostupa u ulici Hrvatskih branitelja.

„Ovo je treća faza naše pješačke staze uz Kutinicu. Šetnica je projektirana u dužini od 1 313 m, a širina same pješačke staze je ista kao i na ostalim dijelovima šetnice, 3,00 m. Uz ivičnjak s pješačkim rubnjacima i završnim zastorom asfaltom, staza će biti opremljena s urbanom opremom, tj. klupama i koševina za otpad te kompletnom javnom led rasvjetom.“, rekao je Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.

Ukupna projektantska vrijednost investicije iznosi oko 2.500.000 kn.

„Hrvatske vode financirati će preko 50% ovoga projekta. Ovo je treća faza uspješne suradnje Grada Kutine i Hrvatskih Voda te se nadam i budućim suradnjama“ rekao je Mišo Čičak iz Hrvatskih voda.

Izvođač radova koji se izvode u okviru radova Hrvatskih voda je tvrtka Binđo d.o.o. iz Ivanić Grada, a stručni nadzor vrše Hrvatske vode i Grad Kutina.

„Dovršetkom ovih radova  dobiti ćemo uređenu šetnicu u gradu, čijim ćemo spajanjem s Poučnom stazom Turski stol dobiti preko 3 km uređenih staza u Kutini. Rekreativci  i šetači će vrlo brzo moći uživati uz šetnicu i raduje me realizacija ovakvih projekata koji za cilj imaju uređenje grada. Imamo planove i za budućnost. Trenutno smo u fazi izrade projektne dokumentacije nastavka ove biciklističko-pješačke staze do Šartovca, odnosno do Kutinske Slatine.“ rekao je gradonačelnik  Zlatko Babić.

 

 

 

 

 

 

 

 2.6.2020. - GospodarstvoBroj čitanja: 1122 ... Autor: Ana Marija ...