GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik Kutine predstavnicima udruga predstavio KIND - strateški projekt Grada Kutine


Na postkorona radnom sastanku u Gradskoj vijećnici gradonačelnika i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata razgovaralo se o aktivnostima udruga i samom radu istih, kako za vrijeme korone tako i poslije te je predstavljen strateški projekt KIND - Industrijsko-logistička zona. U poslijepodnevnim satima održan je i  sastanak s udrugama koje brinu o starijim, nemoćnim, socijalno ugroženima te ostalim ranjivim skupinama. 
Mnoge kutinske udruge istaknule su se svojim nesebičnim zalaganjem i radom za potrebite, bilo o skrbi za starije i nemoćne do dostave namirnica i potrepština sugrađanima koji nisu bili u mogućnosti to samostalno obaviti. Unatoč krizi, predstavnici udruga u suradnji s gradonačelnikom odrekli su se dijela prihoda koji će se prenamijeniti za potrebe gospodarstva i oporavka određenih poduzetničkih aktivnosti koje su bile zabranjene  radi prevencije širenja korona virusa.

 
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predstavio je tim putem projekt KIND (Kutina Industrial Logistic Zone), odnosno projekt opremanja i izgradnje Industrijsko-logističke zone s ciljem privlačenja investitora i pokretanja gospodarske obnove grada Kutine.

 

 "Kutina oduvijek ima poduzetničku crtu, gospodarstvo je oduvijek bilo pokretač razvoja, kako grada tako i okolice. Naše poslovne zone se polako pune te me raduje kako  sposobni i poduzetni sve više ostvaruju svoje poduzetničke pothvate te pridonose našem gradu. Želja nam je realizirati velike projekte, osigurati jednosmjenski rad u našim osnovnim školama, povećati zdravstveni standard u gradu, osigurati bolje uvjete života za naše umirovljenike, mladima osigurati uvjete kako bi ostali u našem gradu, živjeli i osnivali obitelj. Na 74ha nudimo prostor za naše investitore, osiguranu komunalnu infrastrukturu i sve preduvjete kako bismo pokrenuli gospodarsku obnovu grada. Zahvalan sam našim udrugama što su na oba sastanka iskazali solidarnost te smo razgovarali o njihovim sredstvima koja će biti prenamijenjena u sredstva za pomoć gospodarstvu" zaključio je gradonačelnik Babić.

Predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Damir Badanjak istaknuo je važnost Industrijsko-logističke zone. "Danas smo upoznati s planom i idejom same Industrijsko-logističke zone koju nam je predstavio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. U ovom jednosatnom izlaganju udruge iz Domovinskog rata kao i ja osobno smo zadovoljni izlaganjem gradonačelnika, smjernicama njegovog rada i budućnosti u suradnji na projektu industrijsko logističke zone grada Kutine. Mi podupiremo plan i program jer jedino na taj način, dovođenjem ključnih investitora koji će zapošljavati i ulagati u naš grad, mi možemo uz prateće aktivnosti i života grada Kutine uz nova ulaganja, nove projekte, nove proizvodne pogone pospješiti boljitak grada Kutine kako za starije, tako i za budućnost naših mladih" rekao je g. Badanjak.


Predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine g. Josip Prajner prisjetio se starih postrojenja koja su postojala u Kutini, od Kristala, Čađare, Kožare i istaknuo važnost same Zone. "Drago mi je da se radi na osposobljavanju gospodarstva i pokretanju istoga. Nekada je Kutina bila jedan od centara industrije te se nadam kako ćemo u što ranijem periodu dobiti sredstva za ključne projekte, projekte poput staračkog doma za koji svi mi umirovljenici već godina se zalažemo".1.6.2020. - DruštvoBroj čitanja: 834 ... Autor: Žaklina ...